Se vår webbkamera LIVE Hem

Elin och Gustaf till riksgymnasiet!

Det var en stor dag för de båda 15-åriga FGK-löftena Elin Odh och Gustav Andersson i måndags. Båda fick nämligen ett positivt besked från golfgymnasiet i Helsingborg inför kommande läsår.


– Det här är det bästa som har hänt mig, säger Elin spontant.
Så sent som förra hösten började en annan lovande ungdom från Falköpings GK vid golfgymnasiet i Skåne. Det var Amanda Ingvarsson. Då var det Ljungbyhed som var orten, men inför det nu pågående läsåret flyttades golfsatsningen, som alltså är på riksnivå, till Helsingborg.
Inför läsåret 2013/14, med start i augusti nästa år, antogs sju ungdomar. Det är fyra killar och tre tjejer. Och bland dessa sju finns det alltså två stycken från Falköpings GK, Elin Odh och Gustav Andersson.

Via mejl
I måndags eftermiddag fick de sitt efterlängtade besked via mejl.
– Jag satt på bussen hem från skolan och öppnade mejlet. Det var en nervös känsla och hjärtat slog som det aldrig gjort tidigare. Så fick jag se att jag var antagen och då blev jag jätteglad, skrattar Elin.
För några veckor sedan var Elin och Gustav på plats nere i Helsingborg för att genomgå såväl tester som intervjuer.
– Det var både golftester och rena fystester. Dessutom var det ganska många olika intervjuer, fler än man hade väntat sig, berättar Gustav.

En god känsla
Efter helgen i Helsingborg åkte Gustav hem med en ganska god känsla inombords.
– Ja, jag kände att det gick rätt så bra för mig på alla plan, så jag var nog ganska hoppfull. Men man vet ju aldrig, påpekar han.
Elin Odh å sin sida var kanske inte riktigt lika optimistisk.
– Nja, både och. Golftesterna gick bra, intervjuerna likaså. Däremot kunde det ha gått bättre på fystesterna. Men samtidigt var det inget som oroade mig alltför mycket, det är ju sådant man hinner förbättra fram till augusti nästa år, menar hon.

Hushållsarbete
Nu skall alltså de båda golflöftena från Falköping flytta långt hemifrån redan som 16-åringar med allt vad det innebär.
– Ja, nu blir det att lära sig att laga mat och tvätta, skrattar Gustav.
Elin är av samma uppfattning.
– Jag har redan börjat med att hjälpa till i hemmet med exempelvis tvättning. Nu har jag ett antal månader på mig att lära mig lite matlagning också, påpekar hon.
Nya kompisar
Att lämna sina barndomsvänner är heller inget som oroar dem.
– Jag tror säkert att det kommer att gå bra att hålla kontakten på distans och träffas när man hälsar på hemma i Falköping. Dessutom lär man få nya kompisar på skolan, funderar Elin Odh.
Inte heller Gustav tvivlar på detta.
– Dessutom har jag en kompis från Dalarna, Benjamin Hjort, som finns med bland de sju antagna, så det känns tryggt.
Elin Odh känner faktiskt fem (!) av sina sex blivande nya kompisar.
– Jag har enbart positiva tankar kring flytten till Helsingborg och mitt nya liv, säger hon.

Teknikträning
För närvarande är det lågsäsong när det gäller golf, men tro inte att Elin och Gustav sitter hemma och rullar tummarna.
– Jag kör en del teknikträning i en lokal på pappas jobb. Dessutom har vi byggt om garaget lite så att jag kan träna puttning där. Vidare blir det förstås en hel del fysträning i vinter, betonar Gustav.
Och Elin hakar på.
– Ja, jag skall träna en del ihop med Gustav i hans olika lokaler i vinter. Men med tanke på resultatet av mina antagningstester, så blir det nog ändå mest fysträning för min del, avslutar hon.

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners