Se vår webbkamera LIVE Hem

Nyhetsbrev - Bergabulletin 2

Årsmötet
Beslutsamt årsmöte i Jarlsalen på Kinnarps
Falköpings Golfklubbs årsmöte 2008 i Kinnarp präglades av beslutsamhet inför framtiden. Resultatet för föregående verksamhetsår lades till handlingarna och ett avstamp mot framtiden gjordes genom en

Åtgärdsplan för framtiden
- minskade kostnader för drift och underhåll på en rad områden
- ökade intäkter genom riktade marknadsföringsaktiviteter för företag och greenfee-gäster samt försäljning i den egna shopen
- ökade ideella insatser
- bättre redovisningsrutiner och kostnadsuppföljning
- en konservativ budget för att undvika negativa överraskningar
Mötet slöt upp bakom den nya åtgärdsplanen och välkomnade den nye ordföranden Lennart Almquist med en varm applåd.

Styrelsens sammansättning efter årsmötet
Lennart Almqvist, ordförande,
Rune Larsson, vice ordförande
Lars-Åke Thor, Elsie Isaksson och Bengt-Tore Allert ledamöter
Åsa Rosberg-Gyllensvaan och Bertil Öhlund, suppleanter
1 vakant plats kvarstår

Juniorverksamheten
En stor del av klubbens framtid ligger i en bra ungdomsrekrytering – ”Man måste så för att kunna skörda”.
Det är med glädje vi då kan konstatera att vår juniorverksamhet är av yppersta klass. Vi har i dagsläget ca 150 ungdomar i organiserad träningsverksamhet och lägger man Golfkul till detta så har vi ytterligare 50 ungdomar.

För att klara denna verksamhet så krävs det många ledare och tisdagen den 15 april genomfördes en ledarutbildning för 35 föräldrar som på ideell basis kommer att hjälpa till med att genomföra träningarna/aktiviteterna. Man kan inte annat än säga att det är imponerande vilka krafter det finns.

Aktuella träningar - kurser
Dam drop-in
Vi fortsätter succén från i fjol med nya drop-in träningar. Vid 3 tillfällen på våren genomför vi kom-igång-träning under Helen och Annas ledning. Träningen kostar ingenting och det är bara att "droppa in". Ingen föranmälan krävs. Kom du också och starta säsongen med lite uppfräschning!
Ons 7 maj kl 17-18 - sving (saml. på rangen)
Ons 14 maj kl 18-19 – putt/chip (saml. övningsgreen)
Tor 15 maj kl 17-18 – pitch/sving (saml. rangen)

NYHET: Herr drop-in
Nu får även herrarna chansen att ”drop-in träna”. Vid 3 tillfällen på våren genomför vi kom-igång-träning under Helen och Annas ledning. Träningen kostar ingenting och det är bara att "droppa in". Ingen föranmälan krävs. Kom du också och starta säsongen med lite uppfräschning!
Ons 7 maj kl 18-19 - sving (saml. på rangen)
Ons 14 maj kl 17-18 – putt/chip (saml. övningsgreen)
Tors 15 maj kl 18-19 – pitch/sving (saml. övningsgreen)
36+ Träningar
Vi vill hjälpa dig att få ut mer av din golf och komma ner till hcp 36.
Varje vecka med start v 19 finns det träningar på måndagar kl 12-13 och på fredagar kl 14-15. Du väljer själv hur många du vill gå på. Priset är 100:- för 3 gånger! (eller 50:-/gång)
Vi håller på t.o.m. vecka 24 och om intresset blir stort fortsätter vi även efter det. Varje grupp tar max 8 deltagare. Varannan vecka tränar vi sving och varannan närspel och putt. Det är samma träningspass på måndagen och fredagen samma vecka. Välj det som passar dig bäst. Anmälan sker till kansliet, tel 31270, e-mail: anna@falkopingsgk.com
1. v 19 - sving
2. v 20 - närspel och putt
3. v 21 - sving
4. v 22 - närspel och putt
5. v 23 - sving OBS! Ej fredagsträning (nationaldagen)
6. v 24 - närspel och putt

Spelförbättrande kurser
Ta chansen och gå på kurs och förbättra ditt spel.
Vi tränar tillsammans i en grupp med 4-6 personer. Alla delar i spelet gås igenom och du får med dig bra och nyttiga övningar som du kan använda på egen hand. Intensivkurs eller kurs en timma i veckan väljer du själv.

Kurs 1
Lö 3 maj kl 14-17.30 (30 min paus)
6 platser, pris: 250:-/pers

Kurs 2
Sö 4 maj kl 14-17.30 (30 min paus)
6 platser, pris: 250:-/pers

Kurs 3
6 platser, pris: 500:-/pers
Må 28 april kl 10-11 sving
Må 5 maj kl 10-11 putt/chip
Må 12 maj kl 10-11 sving
Må 19 maj kl 10-11 närspel
Må 26 maj kl 9-11 OBS! Tiden (spel på banan)

Fler kurser läggs ut efterhand.

Anmälan sker på helen@falkopingsgk.com eller till kansliet på tel 31270

Tävlingar
Nu rullar tävlingssäsongen också igång. Vår första tävling är Gökottegolfen som går av stapeln den 1:a maj. Denna tävling spelas som en shot-gun och efter målgång så serveras en brunch. Den 3-4 maj har vi en högt rankad juniortävling som heter Skandia Tour Riks och detta gör att vi får en rivstart på säsongen. I övrigt följ tävlingsschemat och dina anmälningar via hemsidan.

Damgolfen
Damernas första tävling är Vårnian. En snörtävling, där man lottas i lag och spelformen är greensome. Första start är 17.30. Anmälan via anna@falkopingsgk.com, startavgift 50 kr inkl fika.
Torsdagsgolfen
Herrarnas torsdagsgolf börjar den 8 maj.

Tidsbokning
All tidsbokning sker via nätet och via terminalen på klubben eller alternativt via kansliet.
Varför skall vi då registrera tider? Jo, för att vi på bästa sätt skall kunna utnyttja den stora möjligheten som finns i golfens it-system. Vi kan med hjälp av detta få bra arbetsredskap för att se hur vår bana utnyttjas och när vi skall prioritera ex.vis att lägga företagsgolf eller prova-på aktiviteter för våra medlemmar. Så jag vädjar till er alla att hjälpa oss med detta.
Terminalen kommer att flyttas så att den kommer att finna på en mycket mer lättillgänglig plats, vilket då bör göra att det är helt naturligt att avlasta receptionen med tidsbokningen.

Shop
Shopen har fått en rivstart på säsongen, mycket beroende på att Helen och Anna har tillsett att vi har ett fräscht sortiment till mycket bra priser. Håll utkik på hemsidan framöver för det kommer att dyka upp bra erbjudanden.

Hemsidan
Vår hemsida kommer att få ett nytt utseende under april månad. Exakt datum när den startar upp är inte fastställt men det är nära förestående. Förändringarna kommer ge oss möjligheter att kunna lägga ut styrelseprotokoll m.m. för medlemmars åtkomst. Det kommer också skapas förutsättningar att på kommersiella grunder skapa intäktsmöjligheter i den nya miljön.

Slutord
Att hålla Bergabulletinen kort är inte lätt, då vi har en fantastisk aktivitetsnivå. Styrkan i den aktivitetsnivån är jag övertygad kommer att ge oss även den ekonomiska kraften att kunna lägga 2007 års dåliga resultat bakom oss. Vi har fortfarande hårt arbete framför oss, men i och med att aktiviteten finns så finns också en mycket stark tro på framtiden.

”Viktigare än var vi är, är i vilken riktning vi rör oss”

Från ett grönt Berga i slutet på vecka 16.
Peter Fritzson, klubbchef


 GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners