Se vår webbkamera LIVE Hem

34 par i Bästa bollen

Bästa bollen, en ny tävling för året, spelades i ett fint, om än lite blåsigt, sommarväder på Falköpings GK i lördags. Det krävdes en riktigt bra score för att vinna denna partävling, eller vad sägs om 62 slag netto.

Joakim Fritzon och Morgan Karlsson

Det är snarare regel än undantag att man måste göra ett väldigt bra resultat för att hamna på prisplats när det handlar om partävlingar i golf.

Tävlingsformen den här gången var bästboll. Det innebär att varje deltagare spelar sin egen boll och att man räknar det bästa resultatet inom laget på varje hål.

Ofta är det konstellationen en hög- och en låghandicapare som tar hem segern i en sådan här tävling, men den här gången var det faktiskt två spelare med ett medelhögt handicap som vann. Det var hemmaklubbens Joakim Fritzson och Hökensås GK:s Morgan Karlsson.

Fritzon hade 19 slag att gå på, Karlsson 23. Det skötte de så väl att de slutade hela tio slag under par, det vill säga 62 slag netto.

På detta toppresultat borde man förstås ha vunnit ganska klart, men ytterligare ett par, Sebastian Johansson från Billingen och Martin Andersson från Knistad, fick 62 slag netto. De båda förstnämnda placerades dock som etta tack vare ett något lägre handicap.

Totalt var det 34 par som kom till spel och inte mindre än 15 av dessa gick under par, alltså 71 slag eller bättre.

Efter den här tävlingen blir det nu lite lugnare på Falköpings GK ett par veckor framöver. Men sedan kommer säsongens verkliga höjdpunkt, golfveckan med tävlingar åtta dagar i rad, detta den 1-8 juli.

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners