Se vår webbkamera LIVE Hem

Far och dotter Ingvarsson vann RM!


Ledarna höll undan

Täthållarna efter det första varvet höll under tisdagen ända in i mål i RM mor och dotter och två generationer mixed. Titlarna delades mellan Falköping och Leksand, och för en av spelarna innebar helgen dubbel succé.

Under molnhöljd himmel och i kyliga sommarvindar avgjordes under tisdagen ytterligare två RM-tävlingar. Som stolt värd för klasserna mor och dotter och två generationer mixed stod Gagnef GK som tillhandahöll en smal och utmanande bana i mycket bra skick.

Inför onsdagens avslutande rond hade lagen med mor och dotter Hedlund samt far och dotter Ingvarsson satt sig i position för att vinna sina respektive klasser. De fyra spelarna visade fortsatt hög klass under finalvarvet och kunde med stabilt lagspel hålla undan för konkurrenterna och ta hem två av titlarna i Riksmästerskapen. Som om det inte var nog med segern stod även en av dessa spelare för veckans mest spektakulära slag.

- Det har varit tre riktigt bra dagar, säger Ulrika Hedlund som med dottern Marina tog hem segern i mor och dotter-klassen. Allt började ju med att Marina gjorde HIO på inspelsvarvet, sen har det bara flutit på.

Leksingarna Hedlunds triumf innebar dessutom en hemmaseger för RM-värden Dalarna.

- Vi passade på att vara med nu när det spelas nästan hemma, säger Marina Hedlund. Det har varit roligt och lite annorlunda – jag bukar inte direkt spela foursome med mamma. Man vet ju inte riktigt hur den andra spelar, det var något hål som vi strulade till det på men annars gick det bra.

Även Peter Ingvarsson och dottern Amanda kan alltså se tillbaka på dagarna i Gagnef som nykorade RM-mästare.

- Det känns bara fint, säger Peter Ingvarsson som med dottern Amanda spelade hem två generationer mixed-klassen. Spelet har väl inte varit perfekt, men det har i alla fall varit stabilt.

Nu hoppas de båda, från Falköpings GK, kunna försvara titeln i nästa års tävling, en tävling som då går under namnet SM.

- Veckan har varit väldigt trevlig och rolig, säger Peter Ingvarsson, vi hoppas att vi kan vara med nästa år också.
 


GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners