Se vår webbkamera LIVE Hem

Inspirerande träff med Sofia Grönberg Whitmore för två lovande golfspelare

   I onsdags fick Gustav och Ellen Andersson möjlighet att träffa Sofia Grönberg Whitmore sitt hem i Halmstad för att dela med sig av sin golfbakgrund och hur hon lyckades slå sig fram som golfproffs.

   Sofia Grönberg Whitmore som är från Falköping, bestämde sig i tidig ålder att satsa på sin golf.
Hon berättade om sitt golfliv, sin karriär och gav många värdefulla golftips.

    Hon började sin golfkarriär med samma resa som Gustav nu står inför till hösten, golfgymnasiet. Sofia gick på det första golfgymnasiet i Daneryd 1981-84 där hennes klasskamrat bland annat var Jesper Parnevik. Åkte därefter till University of Alabama 85-87. Har bland annat som meriter JSM guld, SM, JEM och EM. Spelade 17 år Ladies European Tour, plus mycket mer. De bodde i England 21år innan hon och familjen  flyttade tillbaka till Sverige.

   Sofia hade många stora framgångar både som junior och proffs, men betonade att det är många faktorer som spelar in för att kunna slå sig fram som golfspelare.
- Naturligtvis oerhört mycket träning och målvetenhet. Tänka långsiktigt, en del förändringar kan ta lång tid, fokusera på ens styrka. Det är naturligtvis väldigt viktigt att ha kul och njuta av det man gör. Sofia påminde också om att det är viktigt och våga låta kroppen vila.
 
   Ett jätte inspirerande möte som gav Gustav och Ellen många råd och tips som man kan tänka på som junior och hur man ska slå sig ut i proffslivet.
  
 Idag jobbar Sofia med Scandinavian School of Golf i Halmstad som är Norra Europas enda högskolealternativ för att kombinera elitgolf med högskolestudier.
-Här kommer vi garanterat att göra ett studiebesök, verkar väldigt intressant för framtida studier och golfsatsning säger Ellen och Gustav !
 
 
Gustav och Ellen tackar för ett mycket inspirerande möte !GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners