Se vår webbkamera LIVE Hem

Tre FGK:are i regionsfinal

Tisdagen den 12 augusti var det dags för Gustaf Wäpling, Martin Berggren och Ellen Andersson att ta sig igenom regionsfinalen i Skandia Cup. Skandia Cup är en tävling som börjar som klubbkval och där det sedan gäller att kvala sig vidare ända till Riksfinalen. En prestigefylld juniortävling som många duktiga golfare tidigare har spelat.
 
Denna dag var det Kårsta Golfklubb som stod för det regionala arrangemanget.
 
I pojkar 15-klassen deltog Gustaf Wäpling som snöpligt missade platsen till riksfinalen med ett enda slag. De två bästa skulle gå vidare men tvåan meddelande ej deltagande i Riksfinalen och tredjeplatsen fick chansen.
- Och jag blev fyra ett slag efter han som fick gå vidare.
Men Gustaf har en chans till att få vara med nästa år då det är sista året för honom att få deltaga. Nästa år är det din tur Gustaf !
 
Martin Berggren som tävlade i pojkar 16-klassen blev trea på 159 slag (76-83). 11 slag efter tvåan som gick vidare. Tyvärr räckte det inte denna gång. Men Martin har en spännande höst med många intressanta utmaningar den närmaste tiden. Lycka till med det Martin.
 
I Flickor 14-klassen deltog endast fem stycken tjejer, så där hade Ellen Andersson en bra chans att gå vidare. Och det gjorde hon, överlägset. En bra runda på 73 slag gjorde att hon vann sin klass med 15 slag före tvåan.
För Ellen väntar nu riksfinalen i Stenungsund den 30-31 augusti. Denna spännande final kommer man att kunna följa live på webben. Det ser vi fram emot.
Lycka till Ellen.
 

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners