Se vår webbkamera LIVE Hem

Nytt gäng tar över på klubben

Det blåser stora förändringsvindar på Falköpings Golfklubb inför årets säsong.

Den största nyheten är att klubbchefen Peter Fritzson slutar inom kort och att Helen Sveder tar över denna roll ett år tidigare än planerat.

– En spännande utmaning, säger hon själv.

 

Redan i höstas presenterade Falköpings GK nyheten att Helen Sveder, som har varit banans pro under många år, ska ta över som klubbchef efter Peter Fritzson. Men då hette det att Helen skulle ta över i början av eller någon gång under 2016.

– Det stämmer, men saker och ting har förändrats. Sedan detta beslut togs, så har jag känt att mitt engagemang sakta men säkert har minskat och utan ett hundraprocentigt sådant, så går det inte att jobba i en verksamhet som detta, säger Peter.

 

Tar över 1 april

Peter slutar därför nu den 31 mars och redan dagen efter sitter Helen Sveder på hans stol.

– Jag genomgår för närvarande en klubbchefsutbildning, vilken är klar under 2016, men jag ser det inte som några problem med att redan nu ikläda mig den här rollen, detta parallellt med att min utbildning pågår i olika steg, förklarar Helen.

Men det finns fler nyheter att rapportera från golfklubben, inte minst att ett nygammalt ansikte dyker upp som greenkeeper på deltid.

 

Slutade 2005

Det handlar om Sören Nolberger, som var heltidsanställd på klubben i denna roll under perioden 1991-2005.

– Efter Falköping så jobbade jag på Jönköpings GK i tre år, men därefter har jag inte sysslat med golfbanor. De senaste fyra åren har jag varit kombinerad vaktmästare, fastighetsskötare och lärare på Uddetorps Naturbruksgymnasium, säger han.

Sören kommer under säsong att jobba två dagar i veckan på FGK.

– Jag kommer kanske inte att synas så mycket ute i verksamheten, min roll blir mera att leda och fördela arbetet, samtidigt som jag har ett administrativt och ekonomiskt ansvar över det som rör själva banan, säger han.

 

Lektioner igång

Som tidningen tidigare har berättat så kommer Helen Sveders plats som pro att fyllas av Falköpingskillen Gary Geszti, som de senaste åren haft motsvarande roll på Hökensås GK utanför Hjo.

– Jag började min anställning den 1 mars och har precis haft mina första lektioner här på klubben. Dessutom har jag hunnit med en del planering. Det känns väldigt bra att vara här, det är ju en livlig klubb med en diger utbildningsverksamhet, säger han.

 

Hängiven golfare

Inne på kansliet blir det ytterligare en förändring under 2015. Peter Fritzson försvinner alltså och dessutom är den ordinarie kanslisten Anna Johansson mammaledig hela året.

– Det kommer att bli ett välkänt ansikte som ska jobba sida vid sida med mig. Det är Olof Darius, mest känd som journalist, men även som ordförande i tävlingskommittén och tidigare styrelseledamot här på klubben. Han är en hängiven golfare och kommer att passa in bra. Han har ett vikariat på fem månader med start den 1 april, summerar Helen Sveder.


GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners