Se vår webbkamera LIVE Hem

Nu laddar vi för SM i juli!

Det har väl knappast undgått någon att Västergötland står som värd för sommarens SM-vecka i golf.

En av de västgötabanor som har tilldelats en tävling är Falköpings GK och det handlar om två generationer mixed.

Tävlingen genomförs den 7-8 juli (måndag-tisdag) och dagen innan, måndagen den 6 juli, är det inspel.

Anmälningstiden går inte ut förrän den 18 juni, medan redan nu är 16 par från olika delar av landet anmälda.

Vid fjolårets tävling i just denna kategori, vilken genomfördes på Bosjöklosters GK i Skåne, deltog 63 par, alltså 126 spelare.

- Självklart hoppas vi kunna uppnå denna notering med råge. Vi har ju ett något bättre geografiskt läge att luta oss emot, säger klubbchefen Helen Sveder.

Förarbetet inför SM-dagarna i Falköping är påbörjat och inom kort skall klubbens organisation för arrangemanget vara helt spikad.

- Vi var ju SM-värd (eller RM-värd som det hette på den tiden) så sent som 2008 och mycket av det arbete som gjordes då finns dokumenterat och ligger delvis till grund för vårt förberedelsearbete nu, tillägger Helen.
 
Prispallen vid SM i Skåne 2014


Regerande mästare i två generationer mixed är Lars-Göran Larsson och Linnea Schölin från Sollentuna GK. De vann fjolårets tävling ett slag före Peter och Amanda Ingvarsson (vinnare 2013) från vår egen klubb.

- Givetvis har vi stora förhoppningar på Peter och Amanda även i år, men vi har även några andra hemmapar med potential att kunna blanda sig i tätstriden, så det skall bli väldigt spännande, både ur ett arrangörsmässigt och för klubben rent sportsligt perspektiv, summerar Helen Sveder.

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners