Se vår webbkamera LIVE Hem

Rapport från seriespelet

Den gångna veckan begick ytterligare ett antal lag från Falköpings GK premiär i säsongens seriespel här i Västergötland.

Om vi börjar med D30-gänget, så var det i Lundsbrunn på måndagen. Förhoppningarna om seger fanns givetvis, men dessa sjönk efter nio hål, då lagets etta, Christine Lennerö, fick bryta på grund av sjukdom.

Laget blev nu istället delad tvåa (med Skövde), 18 slag bakom hemmalaget Lundsbrunn. Med en Christine Lennerö i form hade FGK ganska troligt vunnit och nu är det en mycket revanschsuget lag som kommer till spel på hemmaplan den 26 maj.

Tilläggas skall att det blev Falköpingsseger individuellt, då vår klubbchef Helen Sveder gick runt på 83 slag brutto.
 
Helen Sveder vann individuellt på Lundsbrunns GK.

Vi går raskt vidare till vårt nystartade D50-lag, som på tisdagen hade sin premiär på Onsjö GK i Vänersborg. Tyvärr fick laget åka med endast fyra spelare och kunde därmed inte räkna bort något resultat, men det gick ändå rätt så hyfsat.

FGK-damerna kom på fjärde plats och bäst i laget denna gång var Irene Johansson på 104 slag, tätt följd av systrarna Gunilla J Carlsson (105) och Marita Kallin (106).

Nästa drabbning för D50 blir i Lidköping den 26 maj.

Även H30-laget hade svårt att få fullt manskap och fick resa till Ekarnas GK i Grästorp med en man kort. Och precis som för de nyss nämnda D50-damerna blev det en fjärdeplats som facit.

Glädjeämnet var Stefan Svensson, som gick runt på 75 slag brutto och på det resultatet blev delad tvåa individuellt, endast ett lag efter vinnande Ted Siesing från Onsjö GK.

Nya tag blir det på Kobergs GK utanför Trollhättan den 26 maj.

Bättre gick det för vårt H45-lag, som på tisdagen var på Billingens GK i Lerdala för premiär. Åt segrande Lidköpings GK kunde killarna inget göra, men det blev en mycket fin andraplats, hela tolv slag före tredjeplacerade Lundsbrunns GK.

I ett jämnt FGK-lag var Jonas Widing bäst på 77 slag brutto, därefter följde Erik Karlsson 78, Peter Ingvarsson 79, Patrik Sävman 82 och Morgan Johansson 84. I laget ingick även Christer Johansson, som hade 87, men det resultatet räknades bort.

Nästa gång som detta starka lag är i farten blir den 26 maj på Lundsbrunns GK.

H55-gänget var på sin premiärmatch på Läckö GK den 5 maj och knep en tredjeplats. Laget var sju slag efter andraplacerade Billingens GK och ytterligare sex slag efter vinnande Lidköpings GK.

Det var jämnt mellan grabbarna i Falköpings lag, men Karl Andersson blev i alla fall bäst med 87 slag brutto. Krister Fronth och Jörgen Thorell hade båda 90, Pål Gyllensvaan 93. Staffan Bruto kompletterade med 97 slag, medan man inte behövde räkna de 99 slag som Tony Skolglund hade.

Redan nu på tisdag, den 19 maj, är det dags igen, då på Lundsbrunns GK.

Om H65-lagets seger på hemmaplan har vi redan skrivit här på hemsidan och vidare konstaterar vi att varken D60 eller H70 ännu har spelat sin första omgång.

Det har däremot H75-laget gjort och det skedde på Kobergs GK utanför Trollhättan i onsdags. Laget kom fyra, men hade med lite tur kunnat ha blivit tvåa eller trea. Det var nämligen bara tre slag upp till andraplatsen och endast ett futtigt slag upp till tredjeplatsen.

Bäst i laget - och hela tävlingens tredje bästa spelare - var Arne Berggren med sina 87 slag.

H75 är nästa gång i farten den 27 maj på Alingsås GK.

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners