Se vår webbkamera LIVE Hem

Majparet A Lot en trevlig tillställning

Årets hittills största tävling på klubben, rent deltagarmässigt, spelades på lördagen och det handlade om partävlingen Majparet A Lot, som sponsrades med fina priser från det lokala företaget A Lot Decoration.

Tävlingen var en bästboll och 48 lag (96 spelare), fördelade på två lika stora klasser, kom till start.

I ett riktigt soligt och härligt, om än lite blåsigt, väder spelades det bra golf på många händer och det krävdes, som oftast i partävlingar, riktigt låga scorer för att hamna på prisplats.
 
Från vänster ses Mikael Gisslén och Niklas Pettersson (trea), Fritiof Andersson och Susanne Olsson (tvåa) samt Sten-Åke Nilsson (etta). Hans spelpartner Mats Themar saknas på bilden.

A-klassen vanns av hemmagrabbarna Sten-Åke Nilsson och Mats Themar på det utsökta resultatet 66 slag netto. De var två slag före Fritiof Andersson och Susanne Olsson, som belade andraplatsen.

- Det var lite oväntat med tanke på att vi inledde lite knackigt, men vi spelade upp oss undan för undan, sa Sten-Åke Nilsson.
 
Pristagarna i B-klassen. Från vänster Christer Andersson, Anita Wahlsträm, Thomas Göransson, Jan Nohlgren, Olof Darius, Birgitta Nohlgren, Billy Dahl, Benny Lindberg, Richard Mickelsson samt Anita Falk.

Även i B-klassen var det 66 slag som gällde för vinnarna, här var det hemmaparet Jan och Birgittta Nohlgren som drog det längsta strået. De var ett slag före tre (!) andra par, av vilka Christer Andersson och Anita Wahlström från Skövde GK drog det längsta strået och blev trea, detta tack vare bättre resultat på de sista sex hålen än hemmaspelarna Thomas Göransson och Olof Darius, vilka i sin tur var bättre på "sista nio" än Hökensåsgästerna Benny Lindberg och Richard Mickelsson.

- Själv är jag mycket nöjd med mitt spel idag, men det var ändå min hustru som kom med de direkt avgörande insatserna, inte minst en mycket viktig birdie på hål 14, menade Jan Nohlgren.

Nu duggar tävlingarna tätt på klubben den närmaste tiden, redan på lördag är det dags för Jubileumstävlingen (FGK 50 år), som är en scramble med fyra spelare per lag.

- Efter den tävlingen kommer vi att ordna en jubileumsfest av den lite enklare varianten här på klubben. Det blir lite grillparty blandat med trevlig umgänge och förstås, som det sig bör en kväll som denna, mycket nostalgi, berättar klubbchefen Helen Sveder.

Och bara en vecka därefter är det dags för en av årets mest populära enskilda tävlingar (Golfveckan borträknad), nämligen Flaggtävlingen, som i år har en ny sponsor.

- Vi gjorde helt nyligen upp med Coop Extra i Falköping och det märktes direkt att det företaget var rejält på hugget, så vi har stora förväntningar på denna tävling. Men som vanligt är vi ju väderberoende, så nu måste vi hålla tummarna för att vädergudarna visar sig från sin bästa sida. Då kommer det att bli en fantastisk tävling på självaste nationaldagen, summerar Helen Sveder.

Resultat:
A-klassen:
1. Sten-Åke Nilsson/Mats Theman 66 slag netto, 2. Fritiof Andersson/Susanne Olsson 68, 3. Niklas Pettersson/Mikael Gisslén 70 (siata nio), 4. David Andersson/Hampus Poutianen 70, 5. Peter Ingvarsson/Ulrika Karlsson 71 (sista nio).

B-klassen: 1.Jan Nohlgren/Birgtta Nohlgren 66 slag, 2. Christer Andersson/Anita Wahlström, Skövde GK 67 (sista sex), 3. Olof Darius/Thomas Göransson 67 (sista nio), 4. Benny Lindberg/Richard Mickelsson, Hökensås GK 67, 5. Anita Falk/Billy Dahl, FGK/Lidköpings GK 69.

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners