Se vår webbkamera LIVE Hem

Lyckat 50-årsjubileum på klubben

Falköpings GK firade på lördagen sitt 50-årsjubileum.

Först spelades det en tävling med 124 deltagare, därefter hölls det en enklare bankett med cirka 100 gäster.

-         - Vi är mycket nöjda med vår jubileumsdag, säger ordförande Lennart Almqvist.

Restaurangen på klubben var helt fylld med jubileumsgäster.

Trots hot om dåligt väder kom alltså 124 spelare (31 lag) till spel i Jubileumstävlingen, som var en fyramannascramble.

-         - Det visade sig vara en mycket uppskattad spelform och folk bad oss spontant att arrangera fler sådana tävlingar. Självklart tar vi till oss av detta, säger klubbchefen Helen Sveder.

Monica Andreasson och Erik Karlsson tar emot lagpriset efter Jubileumstävlingen.

Nu blev vädret som tur var inte lika uselt som prognoserna visade. Det kom endast tre-fyra kortare regnskurar under tävlingens gång och dessa påverkade vare sig spelare eller själv banan nämnvärt, vilket kunde utläsas av resultaten.

Det krävdes elva slag under handicap för att vinna tävlingen, vilket är helt normalt för den här typen av spelform. Det var för övrigt två lag som hade 61 slag och därmed fick särskiljning (lägst spelhandicap) avgöra.

Segrare blev nu kvartetten Erik Karlsson, Monica Andreasson, Elin Odh och Oskar Odh. En kvartett yngre spelare från Ulricehamns GK kom tvåa, medan tredjeplatsen togs av hemmaspelarna Niclas Rundquist, Robert Fahlqvist och Marcus Westermark ihop med Jonathan Kisch från Ulricehamns GK.

Efter tävlingen hölls det en bankett av det lite enklare slaget i klubbstugan. Det serverades mat från grillen och sedan blev det tal, prisutdelningar och berättande av minnen från förr och nu.

Åke Leufdahl från Ulricehamn var representant för Västergötlands Golfförbund.

Västergötlands Golfförbund representerades av Åke Leufstedt från Ulricehamn och han lämnade över en fin jubileumspresent i form av en check på 5 000 kronor, pengar som är öronmärkte för klubbens damverksamhet.

Huvudtalare under kvällen var klubbens ordförande Lennart Almqvist samt dess klubbchef Helen Sveder. Lennart utgick från dagens huvudämne, 50 år, i sitt tal, medan Helen lade tonvikten på att beskriva den verkligt fina, kanske rent av unika, klubbkänsla som präglar Falköpings GK.

Hans Ungh (till vänster) höll ett fint hyllningstal till klubbens ordförande Lennart Almqvist (till höger).
 
Trion som uppe i klubbhuset sköter FGK till vardags (och helg). Från vänster Olof Darius, Helen Sveder och Gary Geszti.
Två personer som var med redan när klubben bildades 1965, Björn Hedberg och Ewa Hedberg-Stridh, hyllades med var sin tavla över klubbhuset och båda berättade minnen från åren som gått.

Även är en klubbens verkliga spelarlegendarer, Inge Klarqvist, som vann Berga Open såväl 1980 och 1981, hyllades.

Inge Klarqvist, vinnare av Berga Open 1980 och 1981, hyllades.

Bland många medlemmar som förgyllde festen med egna berättelser och reflektioner från de 50 år som gått så kan man nämna Tom Carlsson lite extra. Tom har varit medlem i klubben i många år, men kan för dagen inte spela golf sedan han drabbats av en allvarlig sjukdom. Hans humör är det dock inte minsta fel på och han har en tydlig vision om att inom snar framtid kunna vara tillbaka på banan.

Tom Carlsson är en härlig FGK-profil sedan många år. För dagen kan han inte spela golf p g a sjukdom, men han var ändå med vid jubiléet.
 
Ewa Stridh-Hedberg var specialinbjuden till jubiléet och delade mig sin av många fina minnen.
 
Även Björn Hedberg var specialinbjuden och lockade mycket skratt från publiken när han berättade om det gick till på klubben förr i tiden.
 
Monica Andreasson från FGK:s styrelse tog emot checken på 5 000 kronor från Västergötlands Golfförbunds Åke Leufdahl.
Prisbordet vid Jubileumstävlingen.

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners