Se vår webbkamera LIVE Hem

Succé för Coop Organic Open

På lördagen, tillika den svenska nationaldagen, så spelades årets upplaga av den klassiska flaggtävlingen på Falköpings GK.

Årets sponsor av tävlingen var Coop Extra, som hade valt att döpa tävlingen till det fyndiga namnet "Coop Organic Open - en tävling med krav".

Det blev en mycket lyckad tävling med nästan 100 deltagare, fördelade på tre klasser.

- Vårt mål med tävlingen var att nå "hundrastrecket" och det gjorde vi så när. Ett annat mål var att försöka locka så många C-klasspelare som möjligt och även där känner vi att vi lyckades ganska väl, sa klubbchefen Helen Sveder.

Det var även denna gång ett lite lynnigt väder när det spelades tävling, inte minst fick de som gick i B- och C-klassen lite längre fram på dagen känna av en mycket tuff blåst och så gott som samtliga deltagare fick en eller annan regndroppe på sig under spelets gång.
 
Pristagarna i A-klassen

Totalt var det tre spelare under som underskred sitt handicap och därmed hade slag kvar att gå ut på ett andra varv. Två av dessa tillhörde A-klassen och vann gjorde unge Joel Härmark, som bara var en meter från koppen på första (läs: 19:e) hålet. Tätt därefter följde Anders Holgersson, som var framme vid green på nyss nämnda hål.
 
Pristagarna i B-klassen.

I B-klassen fick en spelare chansen att slå ut på ettan på nytt och det var rutinerade Jan Karlsson. Han hamnade en bra bit ut på fairway och det räckte mer än väl för att vinna klassen före Morgan Rehn, som hålade ur på 18:e green.

I C-klassen var det väldigt många spelare som slutade någonstans på det 17:e hålet, men det var tre som kom till 18 och det räckte för prispallen. Peter Eriksson kom till foregreen och vann på det, Susanne Olssob var 150 meter från hål och blev tvåa, mycket knappt före Martin Holgersson.
 
Pristagarna I C-klassen.

- Trots de lite tuffa yttre omständigheterna så blev det en bra tävling och intrycket stärktes ytterligare av det stora engagemanfg som Coop Extra visade under dagen. Alla fick ett litet startkit, alls fick generös förtäring efter nio hål och prisbordet, som bestod av varor från butikens ekologiska sortiment, var mycket väl tilltaget, summerade Helen Sveder.

Resultet redovisas i en wordfil, som ni kan klicka på här. OBS! De går inte att lägga upp i golf.se.
Resultat Coop Organic Open     14 Kb 

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners