Se vår webbkamera LIVE Hem

Gustav uttagen till lag-EM

Lag-EM för pojkar, European Boys&39; Team Championship, avgörs 7-11 juli på Pickala GC, Park Course, Finland.

En av de sex grabbarna i det svenska laget är, glädjande nog, Gustav Andersson från Falköpings GK.

- Jag är väl inte jätteöverraskad över att ha blivit uttagen, men det är ändå väldigt glädjande. Det var verkligen inget jag tog för givet. Dessutom var det ju min sista chans att få spela just denna tävling eftersom jag faller för åldersstrecket nästa år, säger Gustav.

 

Gustav Andersson


Sverige ställer upp med ett lag innehållande både rutin från mästerskap och från att spela och prestera på internationell pojknivå. Två av spelarna var med i förra årets silverlag när EM avgjordes i Norge medan fyra gör sitt första Lag-EM. En av de fyra debutanterna är Gustav Andersson.

- Det som gör det lite extra hedervärt att bli uttagen i detta sammanhang är att ledningen för laget inte enbart går på resultat, utan även väger in hur man är som lagspelare, förklarar Gustav.

FGK-killen har redan nu varit med om många stora upplevelser i sin karriär, men uttagningen till JEM för lag smäller ändå högt.

- Det här kommer att bli den största tävling jag har spelat så här långt, intygar han.


Coachen för pojklandslaget heter Carl Magnusson och han säger:

- Årets pojklag är rutinerat och kommer att åka till Finland med siktet inställt på medaljstrid. Målsättningen är givetvis att avancera från slagspelet och sedan kriga om topplaceringarna. Det kommer att krävas bra förberedelser, både på hemmaplan inför avresan, och under inspelsdagarna. Kan vi sedan gå ut och genomföra vår plan till fullo så kan vi gå långt i tävlingen. Vårt hemliga vapen är givetvis kaptenen Jesse Karlsson (tidigare tourcaddie) som kommer att lusläsa och dubbelkolla banguiderna i sann tourcaddieanda.
 

Laget samlas för ett EM-läger i Uppsala 24-25 juni i samband med Skandia JSM-slag. I EM deltar 16 nationer och mästerskapet avgörs över fem dagar, två ronders slagsspelskval inleder där lagen räknar fem av dagens sex ronder. De åtta högst placerade lagen går därefter vidare och spelar lagmatcher om medaljerna medan övriga spelar om att undvika nedflyttning.

Laget
Tim Widing, A6 Golfklubb
Marcus Svensson, Halmstad Golfklubb
Gustav Andersson, Falköpings Golfklubb
Felix Pålson, Lidingö Golfklubb
Joacim Åhlund, Gävle Golfklubb
Calle Hagström, Kungsbacka Golfklubb


GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners