Se vår webbkamera LIVE Hem

Hemmaseger i Golfhäftet Trophy

Det blev två hemmapar i topp när Golfhäftet Trophy avgjordes på Falköpings GK på söndagen.
 

Därmed får fyra Falköpingsspelare åka till anrika Bro Hof för finalspel den 27 juli.
 

Golfhäftet Trophy avgörs på många platser runt i om i landet och i går var det dags för en deltävling på Falköpings GK. Det kom 142 deltagare (71 par) till spel och alla deltog i en och samma klass.
 

När krutröken var skingrad visade det sig att två par från hemmaklubben stod i särklass. Det var Christer Gunnarsson/Ulf Albemo samt Marcus Andersson/Ola Gönic, vilka båda noterade toppresultatet 43 poäng.
 

Ulf Albemo och Christer Gunnarsson segrade i Golfhäftet Trophy.

 

Lagen hade samma spelhandicap, så det som avgjorde till förmån till Gunnarsson/Albemo var bättre resultat på de sista nio hålen. I praktiken hade det dock ingen betydelse eftersom första- och andrapriset i tävlingen utgjordes av samma sak, nämligen att få delta i finalen av Golfhäftet Trophy på Bro Hof om en knapp månad.
 

Det var för övrigt en stor hemmadominans i tävlingen trots at det i vanlig ordning var väldigt många greenfeegäster med i just Golfhäftet Trophy. Inte mindre än tio av de 16 paren på prisplats är hemmahörande på FGK.
 

Ola Gönic och Marcus Andersson tog sig också till Bro Hof genom att bli tvåa.

 

Därtill vann hemmaspelaren Erik Karlsson det obligatoriska "närmast hål"-priset efter att ha placerat sin boll 1,39 meter från koppen på det sjunde hålet.
 

Erik Karlsson tar emot "närmast hål"-priset
 

Resultat

Golfhäftet Trophy, Falköpings GK:

1. Christer Gunnarsson/Ulf Albemo 43 poäng, 2. Marcus Andersson/Ola Gönic 43, 3. Per-Ola Hedberg/Birgitta Arnling, Mariestads GK 40, 4. Niklas Pettersson/George Svensson 39, 5. Peter Larsson/Lennart Gustafsson, Ekarna/Vara-Bjertorp 39, 6. Tommy Mohlin/Joel Härmark 38, 7. Erling Andersson/Stefan Nyman, Billingen 38, 8. Mikael Svensson/Andreas Svensson, Skövde GK 38.
Fler resultat på golf.se

 

Prisbordet med ett antal deltagare i bakgrunden.

 


GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners