Se vår webbkamera LIVE Hem

Skåneseger i SM på Falköpings GK

SM för två generationer mixed på Falköpings GK är avslutat. Det blev förstaseedade John och Linn Grant från Rya GK i Skåne som tog hem spelet och det med bred marginal.

Redan efter den första dagen ledde far och dotter Grant med sex slag. Under den andra var de som mest uppe i nio slags ledning och hade full kontroll hela vägen in i mål. De vann på 148 slag (74 + 74) och var sju slag före den andra dagens "vinnare", Åke och Amanda Lindahl från Ulricehamns GK.
 
Linn och John Grant vann SM för två generationer mixed.

Efter första dagen låg Falköpingsspelarna Björn och Marie Hedberg (den sistnämnda spelande för Alvesta GK) delad tvåa, men det gick inte riktigt lika bra under dag, vilket gjorde att de fick nöja sig med (en i och för sig väldigt hedrande!) delad åttondeplats.

Åttondeplatsen delade de för övrigt med ett annat Falköpingspar, Erik Karlsson och Elin Odh, som gick motsatt väg. De hade nämligen en ganska tung förstadag (bland annat en nia på hål 18), mn gick sedan på finfina 77 slag andra dagen och plockade därmed åtskillig placeringar.

En av förhandsfavoriterna, Peter och Amanda Ingvarsson, hade det småkämpigt mest hela vägen, även om det syntes en klar uppryckning den andra dagen. SM-vinnarna från 2013 fick nöja sig med tolfteplatsen.

Ännu tråkigare var det för titelförsvarande Lars-Göran Larsson och Linnea Schölin från Sollentuna GK. De låg delad tvåa efter första dagen, men sedan insjuknade tyvärr Linnea och paret fick lämna walk over det andra dagen.

Tävlingen hade tyvärr inte vädret med sig. Under den första dagen blåste det oerhört hårt, vilket satte sin prägel på spelet och resultaten. Den andra dagen inleddes sedan med både åska och regn (spelet fick avbrytas i 50 minuter vid niotiden), men framåt lunch var det mest av denna vara över och för ledarbollarna blev det en ganska behaglig resa.

- Vi är mycket nöjda med vårt SM-arrangemang och känner så här direkt efteråt att vi nog inte kunde ha gjort det så mycket bättre. Vi hade fått ihop en perfekt organisation med funktionärer, där alla jobbade mycket engagerat och målmedvetet för att visa upp klubben från dess bästa sida och dessutom hade våra banarbetare långsiktigt jobbat upp banan till toppskick lagom till denna stora tävling. Det hela underlättades ytterligare av att samtliga deltagare i tävlingen var mycket positiva och starkt bidrog till att få upp stämningen på topp trots att vädret som sagt inte var det roligaste, säger klubbchefen Helen Sveder.

- Vi är mycket tacksamma och glada över att ha fått Västergötlands Golfförbunds förtroende att arrangera denna SM-tävling och känner oss nu väldigt taggade inför nästa stora tävling här på klubben, en deltävling i Skandia Tour Riks den 30-31 juli, fortsätter Helen Sveder.

Resultat, SM två generationer mixed:
1. John och Linn Grant, Rya GK 148 slag brutto, 2. Åke och Amanda Lindahl, Ulricehamns GK 155, 3. Ken och Anna Magnusson, Ullna GK 159, 4. Patrik och Eleonor Skoog, Partille 160, 5. Tomas och Jula Davidsson, Jönköpings GK 162, 6. Danielle och Patrik Warme, Kalmar GK 165, 7. Per och Sara Green, Värnamo GK 165, 8. Erik Karlsson/Elin Odh, Falköpings GK 166, 9. Johan och Emma Larsson, Kungsbacka GK 166, 10. Björn och Marie Hedberg, Falköpings GK/Alvesta GK 166, 11. Håkan och Johanna Andersson, Stockholms GK 167, 12. Peter och Amanda Ingvarsson, Falköpings GK 168...32. Per.-Ove Pettersson/Ellen Andersson, Falköpings GK 180, 41. Magnus och Maja Green, Falköpings GK 188.
 
Prispallen från SM-tävlingarna på Falköpings GK. Från vänster Ken och Anna Magnusson, Ullna GK, Åke och Amanda Lindahl, Ulricehamns GK samt Linn och John Grant, Rya GK.

 

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners