Se vår webbkamera LIVE Hem

Gustav tog EM-silver i lag

Det svenska pojklandslaget i golf tog den gångna helgen silver vid årets lag-EM-tävling, vilken spelades på Pickala Golf i Helsingfors i Finland.

I det svenska laget ingick Falköpings GK:s superlöfte Gustav Andersson som en av spelarna och han bidrog i högsta grad till de blågula framgångarna.

 

Det svenska silverlaget vid pojk-EM i Finland. Falköpings GK:s Gustav Andersson syns som trea från vänster.

Under de två första dagarna spelades två 18-hålsrundor slagspel för att kvalificera sig vidare bland de bästa åtta lagen. Efter första dagen låg Sverige tvåa och efter andra dagen fyra, vilket innebar att de kom vidare till kvartsfinal. 

Därefter spelades det två matcher foursome på förmiddagen och fem matcher singel på eftermiddagen mot Italien. Italien stod som segrare förra året så det väntade ett bra motstånd. Sverige bjöd upp till ett kanonspel och spelade sig vidare till semifinal.

I semifinalen möttes grannlandet Norge och även här visade Sverige sin förmåga att spela fantastisk golf. Vinst med 5,5-1,5.

 

Under lördagen gick finalen mot Tyskland och killarna var laddade.  Under förmiddagen spelades foursome och Sverige vann bägge matcherna och de laddade om till eftermiddagen.

Tyvärr så blev starten försenad två timmar på grund av regn och åska så eftermiddagsspelet kom igång senare. Killarna började bra och spelade den bästa golf de kunde, men räckte tyvärr inte och fick se sig besegrade efter 5 särspelshål i den sista avgörande matchen.

 

Gustav Andersson spelade bra golf och under de första dagarna under slagspelet gick han totalt +1.  Under sina singelmatcher avgjorde han sin match första dagen på hål 14 och andra dagen på hål 13.

 Under finaldagen spelade Gustav singel och förlorade sin match på det 18:e hålet. I slag räknat låg han -2, så det talar lite om hur tufft motståndet Tyskland bjöd på.


GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners