Se vår webbkamera LIVE Hem

Gustav favorit på hemmaplan!

I morgon, torsdag, börjar stortävlingen Skandia Tour Riks på Falköpings GK.

I tydlig favoritposition på pojksidan är en hemmaspelare, nämligen 18-årige Gustav Andersson.

- Jag hoppas kunna vinna, säger Gustav förväntansfullt.

Gustav Andersson är favorit på hemmaplan i dagarna två.

I dagarna två, torsdag och fredag, skall 78 mycket duktiga juniorer från företrädesvis Stockholm i norr till Halland i söder spela en deltävling i Skandia Tour Riks på Falköpings GK.

- Ingen av deltagarna har mer än runt 5,0 i handicap, så det är riktigt hög klass på tävlingen, säger klubbchefen Helen Sveder.

Allra lägst handicap, + 3,2, har hemmaspelaren Gustav Andersson och det är en av anledningarna till att just han är favorit till segern i denna tävling, som spelas över mastiga 54 hål (36 hål idag, 18 hål i morgon).

Andra anledningar till att Gustav är favorittippad är att han har fördel av hemmaplan samt att han så sent som i måndags visade absolut kanonform, då han vid en stor juniortävling i Malmö gick ett varv på fyra slag under banans par och ett andra varv på tre slag under par. Det blev totalt sju slag under par på PGA of Sweden National Lakes Course.

- Jag vann motsvarande tävling 2013 och var givetvis mycket nöjd med mitt spel även i år trots att det ”bara” blev en andraplats. Men vinnaren gick 13 slag under par och det är bara att gratulera till den insatsen, säger Gustav sportsligt.

Han känner att han är i toppform inför tävlingen på hemmaplan i morgon och på fredag.

- Spelet stämmer väldigt bra för dagen. Jag träffar bollen fint och puttningen är på en väldigt bra nivå.

Att få spela en stor tävling hemma på Falköpings GK ser han som en härlig utmaning.

- Jag var med i riksfinalen av Skandia Cup här på hemmaplan för fem år sedan och blev då fyra. Det var en stor upplevelse och nu hoppas jag få uppleva ytterligare en, säger han.

Att få ikläda sig favoritskapet är både på gott och på ont, tycker Gustav.

- Det blir ju lite press på mig och visst känner jag åtminstone lite nervositet. Dessutom vet man ju att allt kan hända i en golftävling, men jag sticker ändå inte under stol med att jag hoppas kunna stå som vinnare på fredag eftermiddag, förklarar han.

Totalt deltar fem spelare från Falköpings GK i tävlingen, av vilka Gustav Andersson, Elin Odh och Ellen Andersson är kvalificerade av ”egen kraft”. Duon Gustaf Wäpling och Martin Berggren har tilldelats var sitt wild card.
Även Gustav Anderssons lillasyster, Ellen, är alltså med i tävlingen och precis som Gustav spelade hon i Malmö i måndags.

- Jag är mycket nöjd med min insats. Jag slutade på fjärde plats och var totalt nio slag över banans par. Ändå var puttningen inte riktigt så bra som jag hade hoppats på, säger Ellen.

Hon ligger ganska lågt inför tävlingen på hemmaplan.

- Ja, jag tror inte att jag har så stor chans att blanda mig i den absoluta toppstriden, även om möjligheterna givetvis ökar i och med fördelen av hemmaplan, tillägger hon.

Tävlingen startar klockan 8.00 på torsdag och första dagen omfattar som sagt 36 hål, vilket gör att alla spelare startar om efter lunch.

På fredag förmiddag spelas så de sista 18 hålen och därefter kan vinnarna av denna deltävling i Skandia Tour Riks koras.

Förhoppningsvis med åtminstone en hemmaspelare högst upp på prispallen.
 

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners