Se vår webbkamera LIVE Hem

Ellen berättar om Annika Cup

FGK:s Ellen Andersson tillsammans med självaste Annika Sörenstam.

En av Falköpings GK:s mest lovande juniorer på tjejsidan, Ellen Andersson, har nyligen varit iväg på ett mycket speciellt arrangemang, nämligebn Annika Cup i regi Annika Sörenstam.

Här berättar hon med egna ord om denna upplevelse:

"Jag var förra veckan på Annika Cup på Bro Bålsta Golfklubb (Annika Sörenstams hemmaklubb). Annika Cup är ett läger på 3 dagar som man blir uttagen till via golfranking. Vi var tolv tjejer från 12 till 15 år från olika platser i Sverige. Detta läger arrangeras varje år i samband med att Annika Sörenstam är i Sverige på sommaren.

Annika Cup är ett kombinerat träningsläger och lagtävling för Sveriges mest lovande golftjejer. Annika lärde oss hur man skulle lägga upp sin träning och delade med sig av sina tips och goda råd.

Första dagen spelade vid in banan tillsammans med våra coacher och tränade ihop, andra dagen spelade vi matchspel i två olika lag (lag blått mot lag vitt), sista dagen tränade vi tillsammans med Annika och hennes tränare Henri Reis.

 I början av lägret fick vi varsin bag, tröja, piké, handduk och bollar som Annika hade bidragit med. I slutet av lägret fick vi varsin signerad basebollhandske som vi skulle stå och öva chippar med.

Detta var bland det häftigaste jag har varit med om i min golfkarriär hittills, det var fantastiska dagar tillsammans med alla golftjejer, coacher och Annika.

Detta arrangemang startade Annika för 7 år sedan för att hjälpa kommande golftjejer".

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners