Se vår webbkamera LIVE Hem

Minst fem FGK-lag till slutspel i serierna

Seriespelet är på väg att ta slut för säsongen och av Falköpings GK:s lag är det nu endast två stycken, H65 och H70, som har en match kvar.

För H70 gäller det inte så mycket vid avslutningen på Brevikens GK den 24 augusti, då laget ändå inte kan gå till slutspel, men för H65-grabbarna är det skarpt läge i samband med avslutningen på Skövde GK den 26 augusti.

Inför den matchen är ställningen i toppen följande: 1. Billingens GK 47,5 poäng, 2. Falköpings GK 45,5 poäng, 3. Skövde GK 45 poäng.

Två av dessa tre kommer att gå till slutspelet, som avgörs på Kobergs GK utanför Trollhättan den 9 september. Vi håller tummarna!

I övrigt har vi den stora glädjen att konstatera att inte mindre än fem av de övriga FGK-lagen har gått till slutspel.

Vi har två vinnare och det är dels vårt helt suveräna D30-lag, som i tisdags på Lundsbrunns GK tog sin fjärde raka matchvinst, vilket ledde till en totalt överlägsen serieseger.
D30-laget blev seriesegrare!

Falköpings Christine Lennerö var bäst av alla tjejer i matchen i Lundsbrunn och vann den individuella tävlingen på 81 slag brutto.

Nu får tjejerna spela slutspel på Marks GK lördagen den 5 september och där väntar Borås GK, Hulta GK, Lidköpings GK, Ekarnas GK och Lundsbrunns GK.

Dels är det också vårt starka H75-lag, som i en spännande avslutning på Lidköpings GK i onsdags lyckades kämpa ner Kobergs GK i kampen om förstaplatsen i sluttabellen.

"Gubbarna" får nu spela slutspel på Åsundsholms GK den 9 september och där möta Hökensås GK, Brevikens GK, Borås GK, Ulricehamns GK och Kobergs GK.

D60-laget kom tvåa i sin serie bakom Skövde GK. Vid den sista matchen, på Läckö GK i tisdags, blev det en tredjeplats för FGK-damerna och det räckte med råge för att hålla just Läckö bakom sig i kampen om andraplatsen.

Nu blir det slutspel på Alingsås GK söndagen den 6 september och för motståndet svarar då Skövde GK, Borås GK, Kinds GK, Onsjö GK och Kobergs GK.

H45-laget svarade för en bragdartad insats när det i tisdags vann den sista matchen, detta på Skövde GK. Laget var hela 12 slag före seriesegrande Lidköpings GK och hade därmed inga problem med att lägga beslag på andraplatsen i slutttabellen.

Som tidigare nämnts så gck Peter Ingvarsson här runt på otroliga 66 slag brutto och vann tre slag före Lidköpings ess, Claes Andersson.

För H45-laget blir det slutspel på Onsjö GK i Vänersborg lördagen den 5 september och där stöter killarna på Ribbingsfors GK, Mariestads GK, Ulricehamns GK, Hulta GK, Onsjö GK, Ekarnas GK och Lidköpings GK.

Även vårt H55-lag blev tvåa i sin serie och får nu spela slutspel, detta lördagen den 5 september på Läckö GK. FGK vann förera veckan sin sista match i seriespelet, detta på hemmaplan, och slutade därmed tvåa bakom Lidköpings GK.

De lag som tyvärr inte gick till slutspel i år var H30 och D50 (förutom nyss nämnda H70). H30 vann dock sin sista match, detta här hemma på Falköpings GK i tisdags. Mikael Josefsson var bäst i laget med 78 slag brutto och 71 slag netto.

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners