Se vår webbkamera LIVE Hem

Vilken söndag för Ingvar!

Det blev en mycket stor dag för Falköpingsbon Ingvar Larsson när tävlingen Två Generationer avgjordes på Falköpings GK på söndagen.

Han vann tillsammans med barnbarnet Victor Pettersson och fick se sonen Peter Ingvarsson bli tvåa tillsammans med sin dotter Amanda.

Snacka om familjefest!
Klassvinnarna i Två generationer på Falköpings GK på söndagen. Från vänster Ingvar Larsson och Victor Pettersson (A-klassen) och Carl och Mikael Hernant (B-klassen).

Peter och Amanda Ingvarsson var först av alla att komma i mål i söndagens klassiker Två Generationer på Falköpings GK och det blev sedan en spännande väntan under det att alla de övriga paren kom in och lämnade sina scorekort.

Det höll för Peter och Amanda ända till det att den allra sista bollen kom in i klubbhuset. Då visade det sig att deras utmärkta resultat, 69 slag netto, straffades och de som gjorde detta var alltså Ingvar Larsson från hemmaklubben i par med Victor Pettersson från Huvudstadens GK.

Man kan, lite med glimten i ögat förstås, säga att den slitna klyschan "släkten är värst" kom väl till pass, då Ingvar är pappa till Peter och farfar till Amanda, samtidigt som Victor är systerson till Peter och kusin med Amanda.

Så det är klart, var det nu något par som Peter och Amanda kunde tänka sig att få stryk av, så var det nog just Ingvar och Victor.

Om tredjeplatsen blev det en hård strid, men med hjälp av lägre spelhandicap tog Jan och Karin Almqvist bronset med sina 71 slag.

Om det nu var hemmadominans i A-klassen, så var det raka motsatsen i B-klassen. Här var det, hör och häpna, inte ett enda hemmapar på prisplats.

Det var Skövde GK som dominerade klassen, då Mikael och Carl Hernant vann på 68,4 slag följda av Mats-Eric och Karin Jansson på 68,8 slag.

Samma resultat som de sistnämnda, alltså 68,8, hade Roni och Oliver Sandgren från Lundsbrunns GK.

Tävlingen, som även i år arrangerades i samarbete med Västgötatidningar, hade lockat 40 par, som spelade greensome. Trots att det hade fallit ganska mycket och intensivt regn under tidiga morgontimmar, så höll banan ett alldeles utmärkt skick och det visade sig också genom alla de jättefina resultat som uppnåddes i tävlingen.

Resultat

Två generationer, greensome 18 hål:

A-klassen
: 1. Ingvar Larsson/Victor Pettersson, FGK/Huvudstadens GK 67 slag netto, 2. Peter och Amanda Ingvarsson 69, 3. Jan Almqvist/Karin Almqvist, Skövde GK/FGK 71, 4. Thomas Almqvist/Alexander Almqvist, FGK/Onsjö GK 71, 5. Arne och Martin Berggren 72, 6. Peter och Hanna Almgren, Skövde GK 72.

B-klassen: 1. Mikael och Carl Hernant, Skövde GK 68,4 slag netto, 2. Mats-Eric och Karin Jansson, Skövde GK 68,8, 3. Roni och Oliver Sandgren, Lundsbrunns GK 68,8, 4. Patrik och Elin Fröman, Ulricehamns GK 70,4, 5. Tony och Alfred Lindgren, Skövde GK 71,2, 6. Tobias och August Fogel, Lundsbrunns GK 71,2.

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners