Se vår webbkamera LIVE Hem

Cancergolfen gav mersmak!

På söndagen spelades Cancergolfen på Falköpings GK.
Spelformen var fyramannascramble och tävlingen lockade fullt startfält, 144 spelare.

- Det gav mersmak, vi kommer tillbaka med denna tävling 2016, säger klubbchefen Helen Sveder.
 
Efter uppehåll några år gjorde alltså Cancergolfen comeback på Falköpings GK under söndagen.

- Vi är klart nöjda med arrangemanget för att vara första gången på länge. Vi hade som sagt fullt startfält och utöver detta hade vi en lyckad auktion i samband med prisutdelningen. Dessutom har vi haft några auktioner på nätet, som även de har inbringat goda slantar till Cancerfonden, säger Helen Sveder.
 
Auktion under Conny Hermanssons ledning.

Ja, auktionen i samband med prisutdelningen blev en både udda och trevlig händelse under ledning av humorfriske Conny Hermansson, som fick publiken att bjuda både ofta och mycket för de olika sakerna.

- Auktionen blev en fullträff och vi vet att den går att utveckla ytterligare till nästa år. Ja, det är mycket som går att utveckla till nästa års upplaga av Cancergolfen och det tänker vi också göra. Vi lärde oss mycket i samband med årets tävling och har förhoppningsvis ännu mer tid att lägga på förberedelserna nästa gång, summerar Helen Sveder.

Hur mycket pengar som Cancergolfen på Falköpings GK genererade till Cancerfonden är ännu inte klart, men man vet att bara tävlingsavgifterna och auktionsintäkterna uppgår till i runda slängar 27 000 kronor.

- Vi har fortfarande nätauktioner, bidrag från privatpersoner samt andel från restaurangens försäljning denna dag att räkna, tillägger Helen.
 
Det stora välfyllda prisbordet vid Cancergolfen.

Nu till själva tävlingen, som hade lockat 36 förväntansfulla och väl spelande lag. Som vanligt vid en scramble blev det mycket bra resultat och man tvingades ner under 60 slag netto för att vara med och tampas om de två första platserna.

Vann gjorde nu en kvartett spelare från Lundsbrunns GK och Lidköpings GK. Nämligen Roni och Oliver Sandgren tillsammans med Jonas Nerell och Per-Anders Johansson. De gick runt på 57,6 slag netto, en mycket stark bedrift. Deras bruttoresultat var också strålande, 65 slag.

Andraplatsen gick till ett hemmalag, som bestod av tre tjejer och en kille, nämligen Christine Lennerö, Karin Almqvist, Camilla Melcker och Morgan Rehn. De hade 59 slag netto och precis som vinnarna 65 slag brutto.

- Det var rakt igenom hela resultatlistan väldigt små marginaler, ofta tiondelar, som skilde lagen åt, precis som det brukar vara i en scramble. Noteras bör också att detta med just fyramannascramble, där lagen går för sig själva, är en otroligt populär spelform. Vi har nu haft tre sådana tävlingar på klubben under året och alla tre har dragit fullt startfält, avrundar Helen Sveder.

Resultat

Cancergolfen, Falköpings GK:


1. Roni Sandgren/Oliver Sandgren/Jonas Nerell/Per-Anders Johansson, Lundsbrunns GK/Lundsbrunns GK/Lidköpings GK/Lidköpings GK 57,6 slag netto, 2. Christine Lennerö/Karin Almqvist/Camilla Melcker/Morgan Rehn 59, 3. David Kjellén/Christer Nilsson/Reinhold Söderlind/Anders Johansson, Ulricehamns GK/Kinds GK/Isabergs GK/Ulricehamns GK 62,1, 4. Monica Andreasson/Erik Karlsson/Morgan Johansson/Johanna Lundgren 62,2, 5. Per-Erik Arnstål/Kujtim Isufi/Carl Nordmark/Orloff Ehrenskjöld, FGK/FGK/FGK/Mareistads GK 62,6, 6. Fredrik Rydberg/Maria Wilsson/Niclas Rundquist/Robert Fahlqvist 62,9.

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners