Se vår webbkamera LIVE Hem

Gustav till College i USA

Georgia Regent University i Augusta.

Där ska Falköpings GK:s superlöfte i golf, Gustav Andersson, tillbringa de kommande fyra åren.

– Nästa mål i min karriär är därmed uppfyllt, säger han.

 

Falköpingssonen Gustav Andersson, 18, har haft olika delmål med sin golfsatsning.

Efter nian gick flytten till RIG (golfgymnasiet) i Klippan/Helsingborg och målet var redan då att efter gymnasiet åka till college i USA.

Gustav började redan för två år sedan att kolla var han kunde tänka sig att åka. Man bör nämligen vara ute i tid så att man hinner sätta sig in i allt.

– Det krävs mycket förberedelser och så ska man sälja in sig själv också, ler Gustav.

 

FGK-killen fick kontakt med tre olika college och beslöt i februari att åka över och besöka dem. Han fastnade direkt för Georgia Regent University i Augusta.

– Jag blev väldigt väl omhändertagen och laget kändes bra.

I somras fick han ett muntligt besked att han var välkommen och den gångna veckan var det dags att skriva på under den så kallade signingperioden.

Detta var naturligtvis ett väldigt stort ögonblick i Gustavs golfsatsning. I augusti nästa år går flytten till staden Augusta i Georgia, där väldigt många människor pratar och lever med just golfen.

 

Georgia Regent University är ett mindre college med 9 000 studenter. Utbildningen sker under fyra år. Anläggningen har otroligt bra träningsområden som bara är avsatta för collegestudenterna. Precis intill ligger Forest Hill, som blir deras hemmabana. Dessutom har spelarna ett eget klubbhus på träningsområdet och intill banan.

Forest Hills bana gränsar till Augusta National Golf Club, där stortävlingen Masters spelas varje år.

– Vi försökte se delar av Mastersbanan när vi var där, men det var omöjligt för det var höga stängsel och buskar överallt. Hittills har collagelaget fått spela banan en gång per år. Det vore naturligtvis en väldigt häftig upplevelse. Dessutom har laget tillgång till flera toppbanor inom några kilometers avstånd, säger Gustav entusiastiskt.

 

Laget heter Jaguars och har spelat bra under hösten och klättrat på rankingen. För tillfället går det två svenskar där, Robin Pettersson, som slutar när Gustav kommer, och Viktor Edin, som blir kvar ett år till. Skolan har även ett tjejlag, där det går en svensk tjej, Josefin Nykvist.

– Dessutom så får jag sällskap av Linda Lundkvist från Bro Bålsta, som börjar samtidigt som jag. Det känns skönt, tillägger Gustav.

 

I dag består laget av elva spelare från bland annat England, Thailand, Kanada, USA och Sverige. Oftast kvalar man om platserna för att komma med och tävla. När man åker iväg och tävlar består laget av fem spelare. Man spelar cirka 14-15 tävlingar per år.

En duktig svensk, som nu spelar på touren och som har gått på detta collage är Henrik Norlander.

 

Fyra spännande år väntar alltså för Falköpingssonen Gustav Andersson. Han får möjligheten att få studera och spela banor i toppklass samt utvecklas ihop med duktiga golfare från hela världen.

– Bättre förutsättningar är det svårt att få, summerar han.


GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners