Se vår webbkamera LIVE Hem

Lugnt och snabbt höstårsmöte

Det blev ett mycket lugnt höstårsmöte med Falköpings Golfklubb på måndagskvällen.
Styrelsens förslag till budget och verksamhetsplan för 2016 klubbades igenom ordagrant.
 
Lennart Almqvist, FGK:s ordförande, ledde ett mycket lugnt höstårsmöte på Lärcenter.

Om vi börjar med det ekonomiska, så säger nuvarande prognos att Falköpings GK kommer att göra en liten, men ändå, vinst för 2015. Det handlar om i runda slängar 10 000 kronor.
I den budget som styrelsen nu har arbetat fram för 2016 och som lades fram vid höstårsmötet på Lärcenter under måndagskvällen, så siktar klubben på en vinst på ungefär 82 000 kronor.
– Då har vi ändå inte räknat med någon ökning av vare sig antalet medlemmar eller greenfeegäster, säger klubbens ordförande Lennart Almqvist.
Istället kommer klubben att, inför och under 2016, lägga större kraft på att hitta andra intäktsmöjligheter och parallellt med det också kostnadssänkningar.

Ett enda greenfeepris
På tal om greenfee, så sker en viktig förändring inför nästa säsong.
– Vi skiljer i fortsättningen inte på vardags- och helggreenfee. Vi har ett enda greenfeepris, 450 kronor, och på detta räknar man av alla de rabatter som finns, exempelvis Golfhäftet, Viasatkortet och våra samarbetsavtal inom det egna distriktet, säger klubbchefen Helen Sveder.

Marginell höjning
När det handlar om medlemsavgifterna inför kommande år, så beslutade höstårsmötet helt i linje med styrelsens förslag, som innebär en marginell höjning över hela linjen.
För den som är fullvärdig medlem innebär det en höjning av månadskostnaden med 16 kronor för att ta ett exempel. För den som har det billigaste medlemskapet, flexipunkt, blir det en höjning med 26 kronor i månaden.
Nytt är att klubben inför ett distansmedlemskap. För att kunna teckna detta måste man vara bosatt minst tio mil bort.
– Vi vet att det finns ett antal människor, som bor en bra bit härifrån, som tillbringar ett antal sommarveckor i och runt Falköping. Dessa efterfrågar ett sådant här medlemskap och nu går vi dem till mötes, säger Helen Sveder.

Guld Plus
Nytt är också ett medlemskap som heter Guld Plus. Det innebär att om en fullvärdig medlem betalar 300 kronor extra (utslaget på 25 kronor i månaden) så ingår förutom fritt spel på hemmaklubben och Skövde GK, också fritt spel på Herrljunga GK.
Mötet beslöt också om smärre justeringar för hyra av golfbilar och vagnskåp.

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners