Se vår webbkamera LIVE Hem

Ellen går i Gustavs fotspår

Ellen Andersson, 15, går i storebror Gustavs fotspår.
Nästa höst börjar FGK-talangen på golfgymnasiet i Helsingborg.
– Det har länge varit mitt mål, säger hon.

När Falköpingskillen Gustav Andersson lämnar golfgymnasiet (RIG) nere i Skåne till sommaren och drar vidare till collegestudier i USA, så tar alltså hans lillasyster Ellen över.
– Jag har ju sett och hört hur bra Gustav har det på golfgymnasiet och det påverkade mig givetvis till att söka dit, förklarar Ellen.
 
Ellen och Gustav Andersson.

I onsdags kom så beskedet, Ellen fick en plats det kommande läsåret.
– Jag trodde varken det ena eller det andra innan beskedet damp ner. Visst hoppades jag ju att jag skulle bli en av de antagna, men samtidigt är det många som slåss om ett fåtal platser, säger hon.

Ett extra plus är att Ellen känner till i stort sett samtliga övriga ungdomar som ska börja vid golfgymnasiet samtidigt med henne.
– Jag ser verkligen fram emot åren nere i Skåne. Jag hoppas att jag kommer att utvecklas både som golfspelare och människa, säger Ellen hoppfullt.

Årets säsong är nyligen avslutad, men tro inte att den 15-åriga talangen ligger på latsidan fram till nästa säsong tar sin början.
– Nu närmast ska jag inom kort åka på ett landslagsläger med en grupp som kallas flickor framtid. Då ska vi gå igenom vinterträning och upplägg för nästa säsong, säger hon.

Hon kommer att kombinera golf- och fysträning under vintern för att vara så bra förberedd som möjligt inför 2016.
– Jag längtar redan till den säsongen, den blir säkert väldigt speciell, summerar hon.

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners