Se vår webbkamera LIVE Hem

Kylslagen men trevlig tävling!

Det var en riktigt kylslagen historia, Brandts Bils Irish Greensome på Falköpings GK under söndagen.
Ändå presterades det riktigt bra golf på vissa händer och det krävdes bra resultat för att vinna.

Nu hade ändå de 31 deltagande paren i söndagens tävling på Falköpings GK lite tur i oturen. Nattens och morgonens regn hann i princip upphöra lagom till det att den gemensamma starten gick på förmiddagen.
Men kylan var det inget mycket att göra åt och det var många som tyckte att det var lite tufft att spela i endast fyra-fem graders värme.

Goda resultat
Men som sagt, en del spelare visade att de behärskar även det. I A-klassen fick tävlingen ett segrande par med det mycket goda resultatet 68 slag netto (75 slag brutto) och för det svarade hemmakillarna Christopher Hallqvist och Emanuel Låstberg-Lager.
De vann inte den här bilen, men de vann att få disponera den över en långhelg (torsdag-måndag), Emanuel Låstberg-Lager (till vänster) och Christopher Hallqvist. De vann nämligen A-klassen i söndagens tävling på Falköpings GK.

Samma nettoresultat, alltså 68 slag, hade även två andra hemmagrabbar, Niklas Pettersson och George Svensson, men de hade ett något högre spelhandicap än de nyss nämnda.

Bra fotbollslirare
Att fotbollsspelare som börjar med golf ofta har väldigt lätt för sig, det fick vi än en gång bevis för. Vann gjorde nämligen de välkända fotbollsprofilerna Jesper Garmenius och Johan Lindqvist, vilka klämde i med toppresultatet 67 slag netto.
 
Seger i B-klassen med det utmärkta resultatet 67 slag netto blev det för fotbollskillarna Jesper Garmenius (till vänster) och Johan Lindqvist.

Och på tredje plats kom två andra kändisar inom den nyss nämnda idrotten, nämligen Sandra Krantz och Pierre Torstensson, vilka gick på 70 slag. Det resultatet hade även andraplacerade Sten-Åke Fernström och Peter Varis.

Uppskattad form
Tävlingsformen denna gång var Irish Greensome och är en väldigt uppskattad sådan. Den går ut på att båda spelarna i laget gör var sitt utslag, sedan slår de på varandras boll en gång och därefter bestämmer de sedan sig för vilken av bollarna de ska fortsätta med (och slå vartannat slag på).
– Vi har märkt att det är par- och lagtävlingar som är populärast bland både egna medlemmar och gäster. Scramble och Irish Greensome är kanske de allra mest uppskattade spelformerna, då det är väldigt förlåtande och lättsamma, sa tävlingsledaren Helen Sveder.

Resultat
Brandts Bils Irish Greensome, 18 hål:
A-klassen:
1. Christopher Hallqvist/Emanuel Låstberg-Lager 68 slag netto, 2. Niklas Pettersson/George Svensson 68, 3. Dan Zachrisson/Daniel Lidman, Töreboda 69.
B-klassen: 1. Jesper Garmenius/Johan Lindqvist 67 slag netto, 2. Sten-Åke Fernström/Peter Varis, FGK/Mariestads GK 70, 3. Sandra Krantz/Pierre Torstensson 50.

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners