Se vår webbkamera LIVE Hem

90 deltog i Coop Organic Open

I ett helt strålande väder arrangerade på nationaldagen Falköpings GK sin årligen återkommande flaggtävling, benämnd Coop Organic Open.
90 spelare kom till start i tre olika klasser och stortrivdes under dagen.

Flaggtävlingen är en singeltävling om än en lite annorlunda sådan, där varje spelare köp på så länge slagen (banans par + det antal extraslag man får via sitt handicap) räcker.

För de som spelar riktigt bra och går under sitt handicap finns det slag kvar att gå ut på varv nummer två och för att vinna krävdes det just detta i samtliga tre klasser.

George vassast
I A-klassen var George Svensson vassast av alla. Han kom till den andra bäcken på hål 1 på sitt andra varv innan han fick sätta flaggan i marken. Ut på andra varvet gick också Inge Klarqvist, som landade sin boll en bit över den första bäcken.
 
Fyra av fem pristagare i A-klassen vid Coop Organic Open. Från vänster Erik Karlsson, Geroge Svensson, Inge Klarqvist och Magdalena Johansson. Saknas gör Sten-Åke Fernström.

I B-klassen, som också var tävlingens största klass var det tre deltagare som fick äran att påbörja andra varvet. Anna Strandell drog det längsta strået genom att komma så nära som 25 meter från koppen på det första (läs: 19:e hålet).
Bakom där var Joakim Fritzon 210 meter och Rigmor Rödin 278 meter från hål.
 
B-klassens pristagare. Från vänster Mats Ekman, Joakim Fritzon, Mahendra Patel, Anna Strandell och Rigmor Rödin.

I C-klassen var det en spelare som förmådde att ta sig ut på det andra varvet och det var Mattias Karlsson, som kom till den andra bäcken på hål ett.
 
Ettan och tvåan i C-klassen, från vänster Erik Gustafsson och Mattias Karlsson.

Svårt med singel
Totalt kom alltså 90 spelare till start i tävlingen.
– Det är en bra siffra, men vi kan ändå konstatera att det är mycket svårare att få till riktigt stora startfält när det handlar om singeltävlingar. Par- och lagtävlingar är mycket populärare i dagsläget och det har vi därför valt att ta fasta på inför vår årliga golfvecka den 2-10 juli, säger klubbchefen Helen Sveder.

Resultat
Coop Organic Open, flaggtävlingen, Falköpings GK 18 hål:
A-klassen:
1. George Svensson, 2. Inge Klarqvist, 3. Sten-Åke Fernström, 4. Magdalena Johansson, 5. Mats Themar.
B-klassen: 1. Anna Strandell, 2. Joakim Fritzon, 3. Rigmor Rödin, 4. Mahendra Patel, 5. Mats Ekman.
C-klassen: 1. Mattias Karlsson, 2. Erik Gustafsson, 3. Ann-Sofie Eriksson.
 
Tävlingsledarna Anna Johansson och Helen Sveder var dagen till ära iklädda Coops gröna skjorta.

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners