Se vår webbkamera LIVE Hem

Nyhetsbrev från klubbchefen

Samarbetet med Skövde

I höst kommer Skövde Golfklubb påbörja ombyggnaden av sin 18-håls bana. Det är en omfattande ombyggnad där stora jordmassor kommer att förflyttas och greener byggas om på samtliga 18 hål. De beräknar vara klara i juni 2018 med målet att vara en topp-20-bana i Sverige.

Vad innebär denna ombyggnad då för oss?
För vår del innebär ombyggnaden att vårt samarbete måste förändra form fram till banan är färdigbyggd. Dels kommer inte vi ha någon bana i Skövde att spela på (mer än deras 9-håls slinga) och dels kommer det bli väldigt många Skövdemedlemmar som spelar här (2015 spelades det ca 1200 rundor hos oss och ca 800 rundor på Skövde GK).
Redan i höstas inledde vi diskussioner med Skövde om detta och förhandlingar har pågått sedan dess. Vi har tillsatt en arbetsgrupp som jobbar med att hitta en bra lösning och ett antal olika förslag har bollats fram och tillbaka. Vårt mål är givetvis att det ska bli så bra som möjligt för våra medlemmar i första hand.

Vi vill ha DIN åsikt
För att få reda på vad just du tycker i denna fråga kommer vi inom kort att skicka ut en digital enkät angående detta. Jag skulle vara tacksam om du tog dig tid att svara på denna så vi kan ta kloka beslut framöver. Har du frågor eller vill berätta vad du tycker är du alltid välkommen att kontakta mig.

 

Ekonomi

För varje år som går blir ekonomin starkare och starkare. Vi jobbar med tät ekonomiuppföljning och gör regelbundet prognoser och likviditetsanalyser. Prognosen för året ser god ut.
Inför 2016 lade vi en försiktig budget där målet var att uppvisa ett positivt resultat vid årets slut. Dels för att förstärka likviditeten men också för att kunna satsa mer resurser på att förbättra vår bana. Går allt som vi tror, hoppas vi att det märks på banans kvalitet redan nästa år.

Nybörjare
Vårt nya koncept med gratis grönt-kort-kurs har varit mycket lyckat. Hittills har ca 160 personer genomgått kursen och 73 personer har blivit medlemmar. Förhoppningsvis kommer fler av dem lösa medlemskap framöver.

Guld Plus
Intresset för att spela fritt på Herrljunga har också varit stort. Hela 221 personer har valt detta medlemskap och tilll dags dato (28/6) har 258 rundor spelats på Herrljunga av våra spelare medan Herrljungas medlemmar har spelat 111 rundor här.

Greenfee
Vad gäller greenfeespel så ligger vi bättre till än i fjol. Både i antal och i kronor. Här är vår strategi att öka snittgreenfeen till över 200kr med lite annorlunda prissättning mot tidigare. I maj månad nådde vi 201kr. Vad Junis bokslut visar återstår att se, men det verkar lovande.

Sponsorer/samarbetspartners
Vi har till i år tagit fram helt nya sponsor-/samarbetspaket. Dessa paket har målet att det ska bli en vinn-vinn-situation mellan oss och företagen och därför är de uppbyggda med t.ex ett antal personal- och kundaktiviteter inbakat. Konceptet har funkat bra och en hel del nya företag har nappat på detta.
Vi har också tillsatt en grupp som jobbar med att kontakta våra samarbetspartners och inventera inaktuella skyltar och reklam som sitter uppe. En hel del skyltar har tagits ner men det beror inte på att massa sponsorer har hoppat av utan snarare på att de varit inaktuella länge.

Golfbilar
Inför året införskaffade vi 5st helt nya golfbilar. Detta tack vare våra nya samarbetspaket där hela 4st sponsorer har valt att synas på detta sätt. En femte sponsor kommer inom kort också att vara på plats.
Det är stor efterfrågan bland spelare på bilarna och vid vissa tävlingstillfällen räcker de inte till. Det är mycket möjligt att vi kommer utöka antalet bilar framöver.


Kontakta mig gärna om du har några frågor.
/Helen Sveder, klubbchef
 

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners