Se vår webbkamera LIVE Hem

Fina resultat på skandia tour i helgen

Den gångna helgen spelades Skandia tour på flera ställen runtom i Sverige och vi hade Falköpingsjuniorer på plats på alla olika nivåer. Från skandia tour distrikt till skandia tour elit.

Skandia tour spelas över 6 omgångar per säsong där det finns olika nivåer. Första "nivån" man befinner sig på är skandia tour distrikt, efterföljandes av regional, riks och elit som är den högsta juniortouren i Sverige.

William Grimfjord befann sig på Herrljunga GK och spelade skandia tour distirkt där han kom på en fin tredjeplats efter ett resultat på 104 slag. Grattis och bra spelat William!

På Lidköpings GK spelades skandia tour regional och där fanns två falköpingsspelare på plats, Joel Härmark och Martin Berggren. Tävlingen spelades över 36 hål. Efter 18 spelade hål fann vi Martin på en 32:a plats med sina 83 slag medan Joel låg på delad 13:e efter 78 slag. När 36 hål var spelade hade Joel avancerat efter en imponerande avslutningsrond på 73 slag. 78-73 räckte till en fin fjärdeplats vilket gav honom ett "wildcard" till nästa omgång då han får spela skandia tour riks. Stort grattis Joel! Martin slutade tillslut på delad 34:e plats efter ronder på 83-82.

På Sands GC fann vi Ellen Andersson som spelade skandia tour riks. Denna omgången av skandia tour riks bestod först av ett slagspel över 36 hål med cut där de 16 bästa tog sig vidare till ett matchspel där det gällde att vinna eller försvinna i varje match. Efter slagspelet låg Ellen på en 10:e plats efter ronder på 78-80 vilket innebar att hon var på rätt sida om cutten och klar för matchsspel. I första matchen mötte Ellen Matilda Cederholm och vann denna match på hål 15. I andra matchen skulle Ellen möta Malin Vingeskog, här blev det tyvärr förlust på hål 17. Totalt blev det alltså en 5:e plats för Ellen.

Skandia tour elit spelades denna omgången som Junior SM i slagpspel och även där hade vi en falköpingsspelare på plats, nämligen Gustav Andersson. JSM spelades på Sollentuna GK över 72 hål. Gustav slutade på en delad 14:e plats i tävlingen med ronder på 72-79-68-70 (+1). Kanske var det andra ronden som tog några för många slag till par för att hålla sig i den absoluta toppen. Vann JSM gjorde Jesper Svensson på -9 totalt.


Någon som inte spelade Skandia tour i helgen utan istället spelade Östgöta junior open tidigare i veckan var Gustaf Wäpling. Tävlingen bestod av 54 hål slagspel varav cut efter 36 hål. Av 61 startande var det de 30 bästa som fick spela vidare den sista och avslutande dagen. Efter 36 hål låg Gustaf på en 23:e plats efter ronder på 80-79 och fick därmed även spela de avslutande 18 hålen. Gustaf slutade med 78 slag för att hamna på en delad 24:e plats totalt.

Bra spelat säger vi till våra duktiga juniorer! Roligt att det är så många ute och tävlar på andra banor. Nästa omgång av skandia tour spelas 20-21 augusti.
 

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners