Se vår webbkamera LIVE Hem

Heldagsregnet uteblev vid lyckad premiär på Golfveckan

Allt pekade på heldagsregn och tuffa förhållanden.

Men så blev det inte, öppningstävlingen på Bergaveckan, O´Learys Bästboll, blev en riktigt lyckad tillställning.

Det fanns från början förhoppning om fullt startfält i Bergaveckans inledningstävling, O´Learys Bästboll, men eftersom väderprognoserna under hela veckan hade visat på i stort sett heldagsregn, så var det många spelare som drog öronen åt sig.

ð@Vi fick i alla fall nästan 100 spelare och det var vi nöjda med utifrån omständigheterna, sa klubbchefen Helen Sveder.

Mest uppehåll

Och de 96 spelare (48 par) som nu kom blev verkligen inte besvikna.

ð@Vi hade en fantastisk tur med vädret, det regnade bara den första timman av tävlingen, sedan var det egentligen uppehåll hela tiden. Det var långt över allas förväntningar, sa Helen.

Även resultatlistorna vittnar om att det inte var så tufft där ute på banan som man hade befarat. Många par spelade riktigt bra golf och resultaten var på ungefär samma nivå som de brukar vara en i bästboll, där varje deltagare spelar sin egen boll och laget räknar bästa resultatet på respektive hål.

Vann med tre slag

I A-klassen fick man en ganska klar vinnare i paret Roger Edin och Fredrik Alfredsson, som landade på det utmärkta resultatet 64 slag netto.

Men bakom dessa herrar var det desto jämnare, inte mindre än fyra par hade resultatet 67 slag och då blev spelhandicapet det som avgjorde ordningsföljden.

Krävdes 63 slag

Om vi så tittar på B-klassen så krävdes det 63 slag netto för att bli vinnare och det var två grabbar från Billingens GK, nämligen Leif Jansson och Ingemar Johansson, som stod för detta.

Hemmaspelaren Daniel Gustavsson blev tvåa ihop med Johan Roos från Halmstad på 64 slag och därefter var det tre slag på 66 slag.

Det var också pris på samtliga fyra korthål och vinnarna blev: Jon Hreggvidsson, Ing-Britt Johansson, Rickard Landén och Monica Gustavsson. Det var även en puttävling och här vann Krister Fronth förstapriset.

 

Resultat

O´Learys Bästboll, 18 hål:

A-klassen: 1. Roger Edin/Fredrik Alfredsson 64 slag netto, 2. Magdalena Johansson/Christina Lennerö 67, 3. George Svensson/Niklas Pettersson 67, 4. Gary Geszti/Sandra Krantz 67, 5. Joakim Ågren/Jörgen Skölving 67, 6. Henrik Söderström/Rickard Landén, Lundsbrunn/Lidköping 68.

B-klassen: 1. Ingemar Johansson/Leif Jansson, Billingens GK 63 slag netto, 2. Daniel Gustavsson/Johan Roos, FGK/Halmstad 64, 3. Ingbritt Johansson/Arne Johansson 66, 4. Martin Magnerfeldt/Mattias Karlsson 66, 5. Johanna Eriksson/Ingemar Eriksson 66, 6. Teodor Persson/Jörgen Persson


GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners