Se vår webbkamera LIVE Hem

Danny vann Toyotaslaget

Golf Det blev internationell prägel på Toyotaslaget på Falköpings GK på måndagen.
Vinnaren kommer nämligen från Australien och heter Ferdinand Weihrauch.
— Jag spelade väldigt bra idag, sa en glad vinnare efteråt.

Nu var det dock inte riktigt så exklusivt att Ferdinand, eller Danny som han kort och gott kallas, hade rest ända från Australien för just Bergaveckan på Falköpings GK.

— Nej, jag bor här i trakten, närmare bestämt i Floby, sedan ett tag tillbaka och är nybliven medlem i Falköpings GK, berättade han.

Fick betalt direkt

Bara för några veckor sedan gick Danny de sällskapsrundor (och registrerade dem) som behövs för att han ska få exakt tävlingshandicap här i Sverige och få spela tävlingar.

Nu fick han alltså betalt för detta direkt, då han gick runt på ett slag under sitt handicap och vann tävlingen på 71 slag netto. Med det resultatet förpassade han Bo Björklund till andraplatsen med ett slag.

I A-klassen var det alltså endast en spelare som gick under sitt handicap och det var inte så konstigt med tanke på att vädret inte var helt på topp. Det kom några rejäla regnskurar under tävlingens gång.

HIO av Gunilla

Detta till trots så lyckades tre spelare gå under sitt handicap i B-klassen. En gästspelare drog det längsta strået, nämligen Henrik Söderström från Lundsbrunns GK. Han hade 70 slag netto, vilket också tvåan, hemmaspelaren Gunilla Paulsson, hade. Och just Gunilla blev något av måndagens centralfigur, då hon gjorde hole-in-one på hål 14.

Tredje spelare under sitt handicap i B-klassen var för övrigt hemmasonen Mats Ekman.

I C-klassen var det endast en spelare som gick under sitt handicap och det gjorde att han vann klassen med inte mindre än tre slag. Det var hemmaspelaren Mattias Karlsson som svarade för denna fina prestation.

Lite ljumt intresse

Toyotaslaget, som är den enda "riktiga" singeltävlingen i Bergaveckan, lockade 85 spelare, vilka alltså var fördelade på tre olika klasser.

— Det är en helt okay siffra, men ändå en bit lägre än vad vi hade förväntat oss. Men återigen tvingas vi konstatera att det är väldigt trögt att få stora startfält i just singeltävlingar här på Falköpings GK. Någon egentlig teori om varför det är så har vi dock inte, sa klubbchefen Helen Sveder.

Resultat

Toyotaslaget, 18 hål:

A-klassen: 1. Ferdinand Weihrauch 71, 2. Bo Björklund 72, 3. Christopher Hallqvist 73, 4. Joel Härmark 73, 5. Roger Hermansson 73.

B-klassen: 1. Henrik Söderström, Lundsbrunn 70, 2. Gunilla Paulsson 70, 3. Mats Ekman 71, 4. Olof Darius 72, 5. Mahendra Patel 73.

C-klassen: 1. Mattias Karlsson 70, 2. Magnus Gärdling 73, 3. Oskar Kjörling, Billingen 74, 4. Andreas Ingvarsson, Billingen 74, 5. Torgny Carlsson 75.


GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners