Se vår webbkamera LIVE Hem

Ellen en hyllad stipendiat på Sofia Tropgy-Toveks

 

På onsdagen avgjordes Sofia Grönberg Trophy - Toveks på Falköpings GK.
Huvudpersonen själv var givetvis på plats och berättade följande:
— Jag siktar på The U.S. Senior Women&39;s Open 2018.

— Jag hade givetvis väldigt gärna gjort det, men för en tid sedan genomgick jag en operation i min ena axel och det medför att det kanske inte blir någon golf alls för mig detta år, berättade Sofia.

Istället fick hon ägna dagen åt att mingla med folk, dela ut sitt stipendium och vara prisutdelare.

— Det har varit en kanondag trots att jag inte hade möjlighet att spela, betonade hon.

För tre år sedan

Årets Sofia Grönberg-stipendium gick till 16-åriga Ellen Andersson, som till hösten börjar vid golfgymnasiet.

— En mycket värdig mottagare. Jag träffade Ellen för första gången för tre år sedan och redan då förstod jag att hon hade en stor framtid inom golfen, berättade Sofia.

Ellen Andersson var förstås mycket glad efter att ha fått ta emot det fina stipendiet ur Sofia Grönberg Whitmores hand.

— Det här var jättestort för mig, en fantastisk ära, log hon.

På frågan om hur hon tänker använda sitt stipendium, svarade hon:

— Jag skulle väldigt gärna vilja åka på någon mer tävling utomlands. Det gav mersmak när jag var ute på det första gången.

Sofia flikade då in:

— Det tycker jag är en utmärkt idé. Och åk gärna på egen hand i så fall, det är oerhört lärorikt. Har du mamma och pappa med dig, så blir det lätt att de fixar och planerar allt. Åker du själv så tvingas du göra din egen planering och dina egna val, det växer du oerhört mycket av.


Ellen, årets stipendiat tillsammans med Sofia Görnberg Whitmore och Peter Svensson från Toveks.

Har suget kvar

För Sofia Grönberg Whitmore, som alltså håller upp med golfen i år, är karriären långt ifrån över än. Hon har nämligen stora framtidsplaner.

— Jag siktar på att vara med i den första upplagan av The U.S. Senior Women&39;s Open, som spelas utanför New York 2018.

— Vidare har jag ansökt om att få gå ner till amatörstatus och kunna spela den europeiska seniortouren kommande säsonger, förklarade hon.

Sofia Grönberg Trophy är en av de tyngsta tävlingarna under säsongen på Falköpings GK och även detta år hade den lockat många spelare.

55 par stod på startlinjen och var uppdelade i två klasser. Varje deltagare spelade på sin egen boll och sedan räknas lagets bästa resultat på var och ett av de 18 hålen.

Tätt i toppen

I A-klassen var det mycket tätt i toppen, det skilde endast tre slag mellan vinnarna och det par som slutade på åttonde plats.

Vann gjorde Jon Hreggvidsson och hans son Victor Åtland Jonsson, ett vid det här laget väldigt skickligt och samspelt par. De gick runt på 65 slag netto.

Ytterligare ett antal duktiga juniorer slog sig in på prislistan, nämligen Axel Friberg från Mjölkeröds GK samt hemmaspelarna William Grimfjord samt Oskar och Elin Odh.

Stod i särklass

I B-klassen stod vinnarparet i viss särklass, två tidigare handbollsprofiler från Falköping, Joakim Ågren och Per Fällström, fick nämligen till det rejält och landade på det storfina resultatet 63 slag netto.

Skövdekillarna Mats Tiberg och Peter Hellman spelade också bra, men fick nöja sig med andrapriset, tre slag efter vinnarna.

Fina greener

Det var alltså bra golfväder denna dag och även banan var i mycket gott skick, enligt vinnaren Jon Hreggvidsson, som öste beröm över banarbetarnas jobb, inte minst med greenerna.

Resultat

Sofia Grönberg Trophy, bästboll 18 hål:

A-klassen: 1. Jon Hreggvidsson/Victor Åtland Jonsson 65, 2. Roger Hermansson/Mats Themar 66, 3. Jan Nohlgren/Bo Björklund 66, 4. Lars Friberg/Axel Friberg, Skövde/Mjölkeröd 67.

B-klassen: 1. Joakim Ågren/Per Fällström 63, 2. Mats Tiberg/Peter Hellman, Skövde GK 66, 3. Magnus Gillberg/Göran Björmander, Bråviken/Öijared 68, Arne Johansson/Ingbritt Johansson 70.

 


GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners