Se vår webbkamera LIVE Hem

Seriespelen har dragit igång

Förra veckan drog höstsäsongens seriespel igång för de flesta av våra serielag. Här nedan kan du läsa om hur det gått.

D30 fortsatte att gå som tåget och tog sin fjärde vinst när de besökte Billingens GK i förra tisdagen. På ett lagresultat med 317 slag hade de 16 slag tillgodo på hemmalaget Billingen. Med tre "ensamma" vinster och en delad vinst på fyra omgångar finns det ingen som kan slå dem i seriespelsfinalen. Två av damerna  från Falköping kom topp-3 på den individuella sidan, det var Christine Lennerö som vann på 73 slag och Monica Andreasson som kom trea på 80 slag. 


I den jämna H40 klassen hittade vi Falköping och Lidköping på 15,5 poäng och Billingen på 15 poäng när den avgörande omgången innan seriespelsfinalen skulle avgöras. Detta innebar att Falköping behövde slå antingen Lidköping eller Billingen för att säkra en plats i finalen. Och detta var nätt och jämt det de gjorde. En andraplats blev det för herrarna på Lidköpings GK där Lidköping vann och Falköping kom tvåa med endast fem slag ner till Billingen! I och med det får även H40-herrarna spela seriespelsfinalen. Bäst i Falköpingslaget spelade Lars Jernmo på 73 slag tätt följt av Jon Hreggvidsson på 75 slag. 

I H50 klassen har det nästan från början till slut handlat om två lag, nämligen Lidköping och Falköping, och det var inte heller annorlunda denna omgång på Vara-Bjertorps GK. Lidköping var dock de som drog det längsta strået denna omgång och vann med 15 slag tillgodo på vårat Falköpingslag som knep andraplatsen. Bäst i Falköpingslaget var Peter Ingvarsson och Jonas Widing som båda hade 78 slag. Totalt sett hamnade H50-laget på en andraplats och har även dem spelat till sig en plats i seriespelsfinalen!

Även D-60 gästade Lidköpingsbanan under måndagen förra veckan. Inför den femte omgången låg Falköpingslaget på en andraplats totalt i resultattabellen. Efter en fjärdeplats på Lidköpings GK tappade de en placering och ligger nu på en tredjeplats inför den sjätte och avgörande omgången som spelas på Hökensås den 15:e augusti. Monica Söderheilm var den som spelade bäst under besöket på Lidköping och hade 89 slag.  

H-60 laget besökte en svårt uppsatt Skövde bana med snabba greener och tuffa flaggplaceringar efter Skövde Open tävlingen som spelats där tidigare under helgen. Det var en jämn kamp mellan lagen på Skövde, Falköping slutade på en fjärdeplats, med tjugo slag upp till förstaplatsen och endast 5 slag till andraplatsen. Bäst i Falköping var Jörgen Thorell på 81 slag tätt följd av Bo Björklund på 82 slag. 

Sist men inte minst hade vi H70 som hade begett sig till Vara-Bjertorp för att spela sjätte omgången av seriespelet. I H70 har vi hela 8 lag som är med. På Vara hamnade Falköpingsherrarna på en fjärdeplats, samma plats de ligger på totalt i resultattabellen. Ingvar Larsson var den som spelade bäst av Falköpingsherrarna på 91 slag. Nästa omgång spelas här på hemmabanan den 15 augusti.
 

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners