Se vår webbkamera LIVE Hem

32 lag i Jimmys 4-mannascramble

Det råder ingen större tvekan om vilken spelform som är mest populär vid tävlingar på Falköpings GK just nu.

Det är scramble och helst då i lag om fyra personer.


Några av spelarna i de vinnande lagen vid helgens tävling på Falköpings GK. Från vänster William och Anders Grimfjord, Håkan Andersson, Hampus Poutiainen och David Andersson. Saknas på bilden gör Roger Hermansson, Peter Strömberg och Eric Nohlgren.

När söndagens tävling på Falköpings GK, den med det härligt långa namnet Jimmys Golfrestaurangs 4-mannascramble, spelades, så kom inte mindre än 32 lag, alltså 128 spelare, till start.

– Vi hade kunnat ta emot ytterligare fyra lag, men just 32 lag är egentligen en perfekt siffra. Då får vi ett bra flyt i spelet ute på banan, sa klubbchefen Helen Sveder.

Vad är scramble?
Den som inte kan så mycket om golf – och sportens olika spelformer – undrar förstås vad scramble är för något.

Vi tar nu en 4-mannascramble som ett exempel. Då slår alla fyra i laget ut var sin boll från tee. Man bestämmer vilket av de fyra olika lägena man vill spela vidare från och så slår alla (utom den som har gett laget nyss nämnda läge) var sin boll från samma plats. Sedan väljer man på nytt från vilket läge man ska spela från och så får alla (utom den som gav laget detta läge) spela var sin boll. Så gör man ända till det att bollen är i hål på green.

– Det är en väldigt trevlig, enkel, social och uppskattad tävlingsform som passar alla, alltifrån elitspelare till sådana som i princip är tävlingsdebutanter. Det är för övrigt en väldigt bra inkörsport till tävlandet för många nya golfare, man deltar utan att ha någon som helst press på sig, säger Helen Sveder.

Alltid bra resultat
Den här tävlingsformen medför nästan alltid att det blir väldigt låga scorer, alltså bra resultat. Så var det även denna gång, det krävdes decimaler för att skilja topplagen åt.

I A-klassen segrade fyra hemmagrabbar, nämligen Hampus Poutiainen, Eric Nohlgren, David Andersson och Håkan Andersson och deras resultat var 60,8 slag netto. På det var de endast 0,2 (!) slag före kvartetten Marcus Andersson, Johan Lindqvist, Simon Odh och Simon Quick, som i sin tur bara var 0,3 slag före laget med Alexander Mohlin, Christopher Hallqvist, Fredrik Tiverman och Tommy Mohlin.

I B-klassen var segermarginalen något större, nämligen 0,8 slag. Vann gjorde hemmagängt William Grimfjord, Roger Hermansson, Peter Strömberg och Anders Grimfjord på 62,3 slag.
 
Jimmy Lundberg, som driver restaurangen på golfklubben, var sponsor av tävlingen och serverade efter målgång en uppskattad pytt-i-panna-buffé. På bilden är han på väg att fylla på med mer ägg.

Resultat

Jimmys Golfrestaurangs 4-mannascramble, 18 hål:


A-klassen: 1. David Andersson/Hampus Poutiainen/Eric Nohlgren/Håkan Andersson 60,8 slag, 2. Marcus Andersson/Johan Lindqvist/Simon Odh/Simon Quick 61,0, 3. Alexander Mohlin/Christopher Hallqvist/Fredrik Tiverman/Tommy Mohlin 61,3.

B-klassen: 1. Anders Grimfjord/Peter Strömberg/Roger Hermansson/William Grimfjord 62,3 slag, 2. Jan-Olof Wetterlind/Lotta Wetterlind/Jörgen Skölving/Jan Karlsson 63,1, 3. Patrik Holmqvist/Per-Olof Holmqvist/Stellan Fors/Sture Wilhelmsson 64,4.
 
Restaurangen var välfylld i samband med den efterföljande måltiden.
 
Fredrik Tiverman (till vänster) och Per-Olof Holmqvist vid pytt-i-panna-buffén.

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners