Se vår webbkamera LIVE Hem

Fina prestationer av våra falköpingsspelare

I helgen har två av klubbens duktiga tjejer/damer varit ute och tävlat. Det handlar om Ellen Andersson som har spelat riksfinal i Skandia cup och Christine Lennerö som har varit och spelat finnkamp med landslaget.


Om vi börjar med Ellen  och tar oss upp till Huvudstadens GK där hon alltså spelade riksfinal i Skandia Cup. Skandia Cup är världens största golftävling för juniorer, där spelar man om titeln "bäst i Sverige" för sin åldersgrupp. Ellen har tagit sig till finalen alla fyra år och nu var det alltså sista året hon fick vara med och deltog därför i klassen flickor-16.

Huvudstadens GK var en rolig och relativt kort bana, berättar Ellen, dock försvårades den ordentligt tack vare kraftig vind. Efter de första 18 hålen hade Ellen kommit in på 79 slag, 9 slag över banans par och låg på en femte plats. Andra dagen spelade hon upp sig något när hon gick runt banan på 76 slag och hamnade tillslut på en delad fjärdeplats. Trots denna fjärdeplacering i tävlingen var Ellen inte helt nöjd med sin insats.

- Spelet kändes riktigt bra innan tävlingen så jag hade lite större förhoppningar, tyvärr var inte spelet lika bra när det väl var dags för tävling. Speciellt utslagen kostade mig en del, berättar Ellen.

Trots att Ellen inte var allt nöjd gratulerar vi henne ändå till fjärdeplaceringen och att hon varit en av få som tagit sig till finalen alla fyra åren!Om vi fortsätter utanför den svenska gränsen så hittar vi stället där Christine höll till. Christine har under året spelat till sig en plats i D30-landslaget tack vare bra resultat på D30-touren och nu var det alltså dags för första uppdraget, nämligen en landskamp mot Finland.

Finnkampen hölls i Finland på en av de finaste banorna. Spelformen de spelade var matchspel, 18 hål foursame, 18 hål singel och 18 hål bästboll. En jämn match mellan svenskorna och finskorna kom det att bli. Inte förrän i sista matchen på sista hålet skulle det avgöras, dock var det denna gång finskorna som drog det längsta strået och vann tillslut med 6,5-5,5. För Christines egen del blev det delade matcher i foursame och singel medan det blev en förlust i bästbollen.

-Jag är nöjd med min insats och det har varit en superrolig resa, säger Christine.

Senare i höst ska Christine också följa med landslaget till Frankrike för att spela stortävlingen Franska öppna. Lycka till önskar vi henne där!

Här ser vi hela det svenska gänget!

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners