Se vår webbkamera LIVE Hem

Nu är det klart med vår nya banchef

Efter en förhållandevis omfattande rekryteringsprocess är det nu klart med Johan Fasth som vår nye banchef.
Vi hälsar Johan varmt välkommen till klubben!

Han är ny banchef på Berga

Johan Fasth från Lidköping ska få greener och fairways i toppskick

 

Falköpings GK har nyrekryterat. Från 1 mars kommer Johan Fasth tillsammans med övriga banarbetare jobba för att höja standarden på golfbanan.

- Och förhoppningsvis kommer det märkas redan i år, säger klubbchefen Helen Sveder.

 

I ett antal månader har en annons legat ute på golfklubbens hemsida. "Falköpings GK söker banchef", har budskapet varit.

 

- Vi kände att vi ville utveckla vår golfbana. Ekonomin har blivit bättre, så styrelsen ansåg att det var dags nu, säger klubbchefen Helen Sveder.

 

Banchef kan vara ett nytt begrepp för vissa. Fler är nog bekanta med uttrycket greenkeeper, alltså att styra arbetet kring skötseln av golfbanan, som det hela handlar om.

 

- Vi sökte någon som var välmeriterad. Vi ville inte börja lära upp någon från grunden, utan få någon som kunde leda oss åt rätt håll från början, berättar Helen.

 

Klubben fick in många ansökningar, och valet föll till slut på Johan Fasth. Johan bor i Lidköping och kommer från ett liknande jobb på Vänersborgsklubben Onsjö GK.

 

- Johan har ett mycket gott rykte och Onsjö är en väldigt välskött bana. Han fick fina rekommendationer och har många kvaliteter som kommer vara värdefulla för oss, säger Helen.

 

Johan har, utöver arbetet på Onsjö, även varit med och byggt Läckös golfbana. Han har även en historia i Skaraborgs södra delar.

 

- Jag har bland annat jobbat på Skövde GK tidigare, så det känns lite som att komma tillbaka till hemmaplan. Falköping är en intressant och svår bana att spela. Det känns roligt att det ska satsas på att höja kvaliteten, säger Johan.

 

Vad hoppas du kunna tillföra?

- Jag hoppas att vi, jag och hela gruppen med banarbetare, tillsammans ska får upp en högre standard över hela banan som håller hela säsongen.

 

- Och förhoppningsvis kommer det märkas förbättring redan i år, flikar Helen in.


 

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners