Se vår webbkamera LIVE Hem

108 spelare i årets premiärtävling

I ett fantastiskt vårväder spelades på 1 maj årets premiärtävling, Brandt Bil:s bästboll.
Det blev en fantastiskt fin start på årets tävlingssäsong här på Falköpings GK.
Våren, eller snarare försommaren, kom på besök lagom till denna dag och Brandts Bil:s partävling, en bästboll, spelades under bästa tänkbara förhållanden.
Det kom 108 spelare, alltså 54 par, till start och dessa delades in i två lika stora klasser.
 
Delar av pristagarna i A-klassen. Längst fram till vänster står vinnarna Jon Hreggvidsson och Victor Åtland Jonsson.

Det blev stentufft i toppen av såväl A- som B-klassen. För att ta hem A-klassen krävdes det 65 slag netto och det fixade far och son Jon Hreggvidsson och Victor Åtland Jonsson. De var ett slag före Stellan Lindqvist och Per A Johansson från Falköpings GK/Askersunds GK. Samma resultat som tvåorna, alltså 66 slag netto, hade hemmaspelarna Lars-Åke Hjerp och Jörgen Jonsson, vilka tog hand om tredjeplatsen.
 
Delar av pristagarna i B-klassen.

I B-klassen blev det ännu hårdare i toppen, inte mindre än fyra lag hade 68 slag netto. Parhandicap fick avgöra och då blev hemmaspelarna Staffan Dverstorp/Morgen Rehn vinnare. De följdes av Peter Lind och Anette Örn från Herrljunga GK, medan tredjepriset gick till Branko Vukota och Torgny Carlsson från hemmaklubben. Fjärde lag att ha 68 slag netto var Magnus och Emmelie Svensson från Skövde GK.

I B-klassen blev resultatlistan något korrigerad i efterhand. Tävlingsledningen gjorde helt enkelt en miss vid inmatningen av scorerna, vilket gjorde att hemmaparet Perry Malmberg och Magnus Ström berövades sjättepriset på 69 slag netto. Vi ber Perry och Magnus så väldigt mycket om ursäkt och kan tillägga att det finns pris till er båda att hämta ute på klubben nu efteråt.

Noterbart i övrigt är att en enskild spelare, Björn Bäck från Billingens BK, gick runt på 71 slag brutto, alltså ett slag under banans par.

För alla resultat se golf.se

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners