Se vår webbkamera LIVE Hem

Bildspel från en underbar flaggtävling

144 spelare deltog i Borgunda Bygghandels Flaggtävling på nationaldagen.
Vi är – lyckligtvis (för vår golfbanas skull) – inne i en regnig period, men regnguden valde att ge oss dispens från väta under nationaldagen, då vi på Falköpings GK genomförde vår traditionella flaggtävling, i år med Borgunda Bygghandel som medarrangör.
 
Banan var smyckad med Borgunda Bygghandels banderoller och givetvis svenska flaggor denna nationaldag.

Borgunda Bygghandel gav alla spelare en liten gåva i samband med incheckningen och levererade sedan ett alldeles strålande prisbord, där det fanns bl a högtryckstvättar, brandsläckare, grästrimmers med mera. Inte mindre än 29 (!) ordinarie priser delades ut, sedan hade vi också ett närmast hål-pris (vinnare: Jon Hreggvidsson, 81,5 cm från flaggan) och ett antal lottade priser.
 
Ellen Andersson på väg ut till start i Bogrunda Bygghandels flaggtävling. Ellen blev fyra i A-klassen.

Vi hade en liten extratävling, där det gick ut på att försöka slå Ellen och Gustav Andersson. Alla damer tävlade mot Ellen, alla herrar mot Gustav. Ellen hålade ur på 18:e green och fick se sig besegrad endast av en tjej, Sandra Krantz. På herrsidan hålade Gustav ut på hål 17 och fick därmed stryk av ett antal spelare. De som slog honom fick vara med i en lottning om fem priser.

Vinnare av dessa priser, som finns att hämta på vårt kansli, är: Sandra Krantz, Jan Karlsson, Anders Holgersson, Fredrik Alfredsson, Berne Svensson och Mats Folkesson.
 
Gustav Andersson stannade på hål 17 (hålade ut där), men var glad ändå.

Tävlingen omfattade hela 144 spelare, en 60-procentig ökning gentemot fjolårets tävling.

– Vi har haft svårt att få till större fält vid våra singeltävlingar på senare år, hoppas verkligen att detta var ett trendbrott. I A-klassen hade vi närmare 40 spelare med singelhandicap, vilket gjorde att det blev den mest högklassiga klubbtävlingen i singelspel på länge. Men minst lika roligt var det att 30 spelare hade anmält sig i C-klassen, det är annars en kategori spelare som vi brukar ha svårt att locka till just singeltävlingar, sa tävlingsledaren Olof Darius i samband med prisutdelningen.
 
Christopher Hallqvist var en mycket värdig vinnare av A-klassen.

Vädret var varmt och soligt, men det blåste en del och kanske var det det som gjorde att det var oväntat få spelare som hann ut på varv nummer två. Det var faktiskt bara sex stycken, tre i A-klassen och tre i B-klassen, som lyckades med detta.
 
Unge William Grimfjord valde en högtryckstvätt efter segern i B-klassen.

Såväl vinnaren i A-klassen som B-klassen, Christopher Hallqvist respektive William Grimfjord, hålade ur på det 19:e hålet, alltså hål 1 på andra varvet. Det gjorde dessa grabbar till mycket värdiga vinnare. Vinnaren i C-klassen, Emil Johansson, hålade ut på 18, vilket för övrigt ytterligare fyra spelare i tävlingen (en i A-klass, två i B-klass gjorde).
 
Emil Johansson blev en brandsläckare rikare efter segern i C-klassen.
 
Mikael Berséus var en av 30 spelare i C-klassen. Just detta stora deltagande i denna klass gladdes tävlingsledningen mycket.
 
En viktig kugge bland funktionärerna denna dag var Olle Lundqvist, som var starter i sex (!) timmar.
 
Backen uppför hål 6 var lika sugande som vanligt. Här är Christine Lennerö på väg.
 
Joel Härmark kom tvåa i A-klassen och vann en grästrimmer.
En skön bild från B-klassens prisutdelning. En av de yngsta tävlande, Williem Grimfjord, tar emot pris av Olof Darius och till vänster applåderar en av tävlingens äldsta deltagare, Sune Falck, ivrigt!
 
En av många glada och tacksamma pristagare under Borgunda Bygghandels flaggtävling var Branko Vukota, som kom tvåa i B-klassen.

 

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners