Se vår webbkamera LIVE Hem

Gästerna dominerade Bergaveckans final

Det blev gäster på inte mindre än fem av de sex prisplatserna vid finalen av årets Bergavecka.
Finaltävlingen var som brukligt Swedols 4-mannascramble och precis som vanligt hade den lockat fullt startfält, alltså 36 lag (144 spelare).

– Vi hade till och med en kölista på fyra lag, så det är verkligen en populär tävling, sa Olof Darius, ordförande i tävlingskommittén.

Vädret var helt strålande, likaså banan, och givetvis blev det riktigt bra resultat. Det krävdes 62,5 slag netto för att hamna på prispallen och vinnarlaget klippte i med enorma 59,4 slag netto.

Det var fyra unga spelare från Lidköping som tog hem spelet, nämligen Elin Toreborg, Joakim Unger, Samuel Ljungkvist och Peter Ottersten. De gick på 66 slag brutto och fick sedan dra av 6,6 slag. Mycket värdiga vinnare.
 
Vinnarna i årets upplaga av Swedols 4-mannascramble, från vänster Elin Toreborg, Joakim Unger, Samuel Ljungkvist och Peter Ottersten.

Det enda hemmagänget som fick till det i avslutningstävlingen var Peter Falck, Christopher Hallqvist, Alexander Mohlin och Joel Härmark, vilka med 61 slag netto (toppfina 64 slag brutto), knep andraplatsen före Hökensåslirarna Jimmy Salker, Niclas och Victor Graaf samt Johan Groening, som hade samma resultat, alltså 61 slag netto. De gick på 65 slag brutto.

Sedan var det ytterligare gästande lag i prislistan, först på nionde (!) plats kom nästa gäng med Falköpingsinslag, så bortaspelarna tog för sig rejält.

– För tävlingen och för Bergaveckan i stort är det förstås jättebra reklam att även gästande spelare kan både vinna och ta andra fina placeringar. Visst håller vi tummarna för våra egna medlemmar i första hand, men ett bra arrangemang skapar man med en mix av hemmaspelare och gäster, så därför är det viktigt att båda kategorier håller sig framme, menade Olof Darius.

Bergaveckan 2017 innehöll precis som i fjol nio tävlingar och antalet starter kom upp i 968. Detta ska jämföras med siffran 1 001 från i fjol, alltså ett tapp på 33 starter.

– Tappet är marginellt, men också lätt att lokalisera. I fjol hade vi en jättepopulär tremannascramble ihop med Studio L.A. Nu kunde tyvärr inte detta företag delta i år (hoppas det är tillbaka 2018!) och istället provade vi med att lägga in en tävling med extern arrangör, Golfresan On Tour, vilket blev ett bakslag. Folk nappade inte alls på detta, konstaterade Olof Darius.

Resultat dagens tävling: http://www.falkopingsgk.com/kategori/5/tavling.html
 

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners