Se vår webbkamera LIVE Hem

Guld för D30-tjejerna – silver för Karin i D50!

Det blev en både rafflande tävling och för hemmaklubben Falköpings GK en framgångsrik dag när DM och serieslutspelet för D30 och D50 avgjordes på lördagen.

Falköpings GK var regerande mästarinnor i D30 när det gällde seriespelet för Västergötland och kunde, efter viss dramatik, försvara sin titel hemma på Berga.


Falköpings GK:s vinnande D30-lag, från vänster Magdalena Johansson, Petronella Silfverstrand, Anna Ingemarsson, Helen Sveder och Christine Lennerö.

Efter nio hål var det stenhårt mot såväl Borås GK som Billingens GK, men FGK visade till slut den största jämnheten inom laget och det blev avgörande. Visserligen hade Borås GK både ettan och tvåan i den individuella tävlingen, men Falköping trean, sjuan, åttan och tian.

Falköpings GK landade på 328 slag, Borås GK på 332.

Däremot var det Borås GK som lade beslag på DM-guldet (tremannalag) med resultatet 239 slag. Här hade Falköping 244 slag.
 
Borås GK tog hem DM-guldet för tremannalag och Maria Blomqvist (i mitten) vann också DM-guld individuellt. Övriga i laget är Johanna Parkhagen och Ann Bolin.

Och som sagt, individuellt blev det också Borås i topp i DM. Maria Blomqvist vann på 75 slag, följd av Johanna Parkhagen på 77. Bronset till Falköpings Christine Lennerö, också hon på 77 slag.
 
Maria Blomqvist, Borås GK, DM-dagens stora dominant.

När det sedan var dags för D50 utmynnade allting i fullständigt sanslös dramatik. Det blev två (!) särspel, dels om förstaplatsen i serieslutspelet och dels i individuella DM.
 
Lidköpings GK vann efter särspel finalen i säsongens seriespel för D50-lag.

I seriespelsfinalen landade nämligen Lundsbrunns GK och Lidköpings GK exakt lika, 353 slag. Alla trodde annars att det var vikt åt Lidköping inför slutbollen, då den individuella favoriten, Anette Djup, gick i denna boll. Men Anette, som hade inlett med 37 slag på första nio, hade tappat på sista nio och efter 45 slag på den slingan, fick hon resultatet 82 slag, vilket "bara" räckte till brons i individuella DM.

Nåväl, Anette räddade - i par med Karin Öster – upp det hela genom att i särspelet mot Lundsbrunn, en foursomematch över tre hål (7,8,9),  vinna med ett slag och fixa den prestigefyllda titeln till Lidköping. Lidköping vann också DM för tremannalag.

Så var det då det särspelet i det individuella DM, vilket gick mellan hemmaklubbens Karin Almqvist och Lundsbrunns Elisabeth Wikström, vilka båda hade 81 slag.

Särspelet inleddes på hål 10 och fick att avgörande direkt. Tyvärr för FGK:s del så hackade Karins spel på detta hål, medan Elisabeth Wikström gjorde par och därmed var saken klar, DM-guldet till Lundsbrunn.
 
FGK:s Karin Almqvist (till vänster) fick ge sig mot Lundsbrunns Elisabeth Wikström i särspel om DM-titeln för D50-tjejer.

Det var ända mycket starkt av Karin Almqvist att bli delad etta (tvåa efter särspel) i denna DM-tävling, som innehöll många duktiga tjejer.

För alla resultat se golf.se

Till sist, en bild var på FGK:s guldtjejer i D30. Håll till godo.
 
Petronella Silfverstrand chippar på hål 9.
 
Christine Lennerö puttar på green nr 9.
 
Magadelena Johansson studerar scorekortet i halvtid, alltså efter hål 9.
 
Som så många andra denna dag hamnade Helen Sveder ute bland björkarna till vänster om green på hål 9.
 
Anna Ingemarsson hamnade till och med bakom björkarna till vänster om green på hål 9, men löste detta rätt så bra.

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners