Se vår webbkamera LIVE Hem

Perfekt avslutning på årets tävlingssäsong

I ett perfekt höstväder och med träningsstället Actic som medarrangör avslutades tävlingssäsongen med en 2-mannascramble på lördagen.
Inte mindre än 108 spelare, alltså 54 par, kom till start i denna avslutningstävling för 2017. Banan var i ett absolut höst-toppskick och förutom att det blåste lite, så var vädret verkligen som gjort för bra höstgolf.

Glädjande nog var det ett antal gästspelare som hade hittat denna sena hösttävling på klubben och flera av dem, inte minst några stycken från Skövde GK, spelade riktigt bra.

Den största prestationen svarade Skövdes Andreas Odell för genom att göra hole-in-one på hål 9 (det tillfälligt ombyggda hålet) och för det belönades han med en helkväll på Bowlingstället i Falköping.

Två andra Skövdespelare var de enda som bröt dominansen av hemmaspelare i den absoluta toppen av resultatlistorna. Det var i A-klassen som Joakim Damm och Ingvar Sjöholm slutade fyra.
 
Pristagarna i A-klassen med vinnarna Jesper Garmenius och Johan Lindqvist (orange) i mitten.

De var dock 3,5 slag efter de suveräna vinnarna, fotbollsprofilerna Jesper Garmenius och Johan Lindqvist, vilka segrade på 61,0 slag netto. De gick för övrigt runt på 70 slag brutto, alltså ett slag bättre än banans par. En mycket fin prestation!

Far och son Grimfjord, Anders och William, knep andraplatsen på 62,9 slag efter riktigt fint spel, medan Stefan Berger och Peter Markrud blev trea på 64,5 slag.

För den spelmässigt största prestationen stod faktiskt ett par som slutade strax utanför prisplats, nämligen Björn Bäck och Christine Lennerö. De hade inte ett enda extraslag, utan fick istället ge 0,2 slag till banan. Snacka om mission impossible i en scramble.

Men Björn och Christine gick på 65 slag BRUTTO, alltså sex slag under bananas par, och med sitt slutresultat 65,2 slag netto blev paret sexa i A-klassen. En rent grym insats!

Det hör till ovanligheterna att klubbens tävlingsordförande, Olof Darius, är med och spelar tävling, men nu var det ett undantag. Han spelade tillsammans med dottern Emma och det gick så bra att duon vann B-klassen på fina 62,6 slag netto (77 slag brutto).
 
Pristagarna i B-klassen med vinnarna Emma och Olof Darius i mitten.

Enligt egen utsago så gick det inte så bra till en början, men avslutningen med tio par på de elva sista hålen var desto bättre och det bäddade för segern.

På andra plats, ett slag efter vinnarna, kom makarna Jörgen och Maria Gustafsson, medan makarna Weihrauch, "Danny" och Florica, slutade trea på 64,2 slag.

Sist men inte minst ska vi notera att hemmaspelaren Torbjörn Zachrisson vann närmast hål-tävlingen (hål 7). Han var 1,39 meter från koppen.

Resultat, Actics 2-mannascramble, 18 hål slaggolf:

A-klassen:
1) Jesper Garmenius/Johan Lindkvist, FGK 61,0 slag netto, 2) Anders Grimfjord/William Grimfjord, FGK 62,9, 3) Stefan Berger/Peter Markrud, FGK 64,5, 4) Ingvar Sjöholm/Joakim Damm, Skövde GK 64,5, 5) Hans Ungh/Bo Björklund, FGK 65,0, 6) Björn Bäck/Christine Lennerö, FGK 65,2.

B-klassen: 1) Emma Darius/Olof Darius, FGK 62,6 slag netto, 2) Jörgen Gustafsson/Maria Gustafsson, FGK 63,6, 3) Ferdinand Weihrauch/Florica Weihrauch, FGK 64,2, 4) Niclas Hillestrand/Jörgen Jonsson, FGK 64,5, 5) Emil Johansson/Mikael Berséus, FGK 65,8, 6) Thord Andersson/Annika Andersson, Örebro G&CC 66,2.

Övriga resultat se golf.se


 

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners