Se vår webbkamera LIVE Hem

Nyheter kring medlemsinsatser


Ett nytt golfår är här.

Mycket är sig likt – som det ska vara – men vi har också ambitioner om utveckling och förändring.

Vi ska ta ytterligare steg för att om möjligt uppnå vår vision, att bli Sveriges bästa småstadsklubb.

Plus att vi ska göra allt vi kan för att vår bana återigen ska bli topp 3 i Västergötland.

För att vi ska kunna nå dit krävs det ett stort engagemang och hjärta, inte bara av oss som sitter i styrelsen och kommittéer eller är anställda.

Nej, på den här resan – som börjar här och nu – behöver vi verkligen ha med oss våra kära medlemmar, så många som möjligt.

Kort sagt: Vi pratar om ökad delaktighet.

Vi pratar också om den slitna klyschan ”Ingen kan göra allt, men alla kan göra lite”.

Vi är nästan 1 300 medlemmar i Falköpings GK, kommunens största idrottsförening. Vi är väl medvetna om att inte alla dessa har möjlighet att aktivt delta i det projekt vi nu tänker sjösätta, men vår förhoppning är att så många som möjligt tänker till och frågar sig själv: Vad kan jag bistå med för att klubben där jag är medlem ska nå sina mål?

De flesta kan göra något som för klubben framåt. Vi tror att i stort sett varje medlem har egenskaper, kompetens och intresse för åtminstone någon del av det som vår stora verksamhet omfattar. Och vi vill att valfriheten ska vara så stor som möjligt, därför lanserar vi nu ett helt nytt koncept för:

Aktivitetsdepositionen 2018

För den som inte vet vad aktivitetsdepositionen är, så ska vi förklara. Alla medlemmar (utom distans-, brevlåde-, yngre junior upp till 13 år samt vilande) får varje år betala en avgift på 350 kronor (faktura på detta kommer inom kort), som kallas aktivitetsdeposition, en summa man sedan har chans att få tillbaka (i någon form) om man under säsongen utför ett arbete (en medlemsinsats) på minst sex timmar åt klubben.

Förr om åren har det nästan uteslutande handlat om att vi har velat ha (och fått) hjälp vid våra städdagar i början av säsongen. Man har också kunnat arbeta som exempelvis golfvärd eller varit med i worktouren.

Dessa uppdrag finns såklart kvar 2018, men nu har vi breddat ”menyn” med en rad andra uppgifter, som vi hoppas och tror att vi kan få hjälp av våra medlemmar med.

Vi har under vintern vänt på alla stenar vi har kunnat och kommit fram till att vi har arbete motsvarande cirka 1 000 timmar att lägga upp på ”menyn”. Det är dels arbete som vår ordinarie personal tidigare har gjort, men också arbete som inte har blivit gjort, då vi inte har haft resurser till det.

Så, om vi nu får hjälp av medlemmarna, vad innebär då det?

Jo, för det första: Vår personal, både på banan och inne på kansliet, kan fokusera än mer på det som är deras viktigaste arbetsuppgifter om som de är proffs på.

Och för det andra: Vi får gjort arbeten som lyfter anläggningen ytterligare, både i smått och i stort. Kort sagt, gemensamt hjälps vi åt att höja finishen på banan och få klubbhusmiljön än mer fräsch och tilltalande, både för vår egen del och för gäster.

Vi har nu packeterat de nyss nämnda 1 000 timmarna i ett antal uppdrag och gör man en grov uppskattning så blir det cirka 167 stycken (1000 timmar delat med 6). På vår hemsida under "medlem" och "medlemsinsatser" finns alla uppdragen upplagda – med tillhörande information!

Nu börjar vi så här. Givetvis hoppas vi att alla uppdrag får sin man eller kvinna och i andra ändan är det ”först till kvarn” som gäller. Om alla uppdrag blir besatta så får vi ”dra repet” där, vi känner att vi rent administrativt inte kan lägga ut fler nu under första året.

Så har vi då det här med ersättningen för fullgjort arbete. Här har man att välja på några olika alternativ:

+ Två stycken greenfeebiljetter på FGK (värde 900 kr)

+ Presentkort i shopen/lektioner/greenfee (värde 400 kr)

+ Golfhäftet, du betalar 100 kronor i mellanskillnad (värde 400 kr)

+ 350 kr insatt på ditt bankkonto

/Olof Darius, ordförande och Helen Sveder, klubbchef


Våra värdegrunder: Bemötande Engagemang Roligt Gemenskap Aktivitet

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners