Se vår webbkamera LIVE Hem

Gustav Andersson och hans college-lag skördar framgångar

En spännande avslutning på denna termin väntar! Slutspel NCAA Championships, för division 1.

 

Det här är extremt stort för skolan, speciellt efter ett ganska så tungt år. Laget i år är väldigt ungt och därav har det tagit lite tid innan alla nya spelare har kommit in i college golfen. För att sätta lite perspektiv på hur stort detta är för Augusta University, vi var det andra laget i historien som tog oss vidare trots att vi var rankade 12:a i våran region.

Detta är första gången vi tar oss till NCCA nationals sen år 2011 då Patrik Reed och Henrik Norlander var med i laget.

 

Så här har vi tagit oss till slutspelet,

Efter två terminer med spel över hela landet avslutas alltid året med post-season.

För att ta sig till regionals behöver man antingen vara topp-50 i landet eller vinna sin conference.

Vi ingår sedan några år tillbaka i MEAC Conference. Vi spelade på crosswinds golfclub i Savannah.

Vi spelade bra under denna tävlingen och hade inga problem att ta oss vidare då vi vann med ca 50 slag. Individuellt sett spelade jag bra golf men fick inte i mycket puttar. Jag hade lägst score sista dagen för att sluta på en delad 3:e plats.

 

Efter Conference tävlingen blir allt fokus på regionals. Det finns 6 stycken spelplatser för regionals runt om i landet. Efter lottning så hamnade vi i Raleigh, NC. Där var vi rankade nummer som nummer 12 av de 14 lag som var på plats.

Det är enbart 5 lag som går vidare från varje region vilket gör att det kommer finnas 30 lag i slutspelet.

Vi som lag spelade bra hela tävlingen men det var framförallt sista dagen som gjorde att vi tog oss in. (Slutade på en 4:e plats)

-14 sista dagen med 26 birdies varav 16 stycken var på sista nio.

Vi har inte spelat så bra under tidigare del av året så detta hjälpte verkligen till med vår ranking som kommer hjälpa till med allt i framtiden.

Jag själv slog bollen väldigt bra under hela tävlingen och sköt 70-73-70. Tyvärr trillade inte så mycket puttar i under denna tävlingen heller, men mycket lovande att spelet börjar ta form igen.

 

NCCA Nationals spelas den 25-30 Maj Karsten Creek Stillwater, Oklahoma

De första tre dagarna spelas slagspel innan cut. Därav är det en sista dag med slagspel innan det finns 8 lag kvar. Efter slagspelet spelar de kvarvarande 8 lagen matchspel i två dagar. De sista tre dagars spel kommer direkt sändas på tv.

/Gustav Andersson


GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners