Se vår webbkamera LIVE Hem

Sista nio avgjorde i A Lot´s Tvåmannascramble

Vilken dramatik det blev i B-klassen när den andra deltävlingen i Bergaveckan 2018 avgjordes på lördagen. Det handlade om A Lot´s Tvåmannascramble och inte ens spelhandicapet kunde skilja två lag åt.

Det var 128 spelare, alltså 64 lag, som kom till spel i A Lot´s Tvåmannascramble på lördagen. Lagen var indelade i två lika stora klasser och om vi börjar med den minst dramatiska upplösningen, den i A-klassen, så konstaterar vi att det var "kross" av det samspelta hemmaparet Sten-Åke Fernström och Mikael Gisslén.
 
Sten-Åke Fernström och Mikael Gisslén vann A-klassen överlägset.

De gick runt på 68 slag brutto och kunde sedan dra av 10,5 slag, vilket gav det fantastiska nettoresultatet 57,5 slag. Det var 2,4 slag bättre än andraplacerade Emil och Torbjörn Johansson.

Men i B-klassen blev det desto mer rafflande, vinnarna hade 59,6 slag netto, även tvåorna hade 59,6 slag, medan treorna hade 59,8.

Det stod mellan Skövdeparet Torbjörn Carlsson och Hugo Ahlén samt hemmaparet Morgan Rehn (även medlem i Alingsås GK) och Elsie Isaksson.

Båda paren hade 75 slag brutto och båda paren hade 15,4 i spelhandicap. Det betydde att sista nio fick avgöra och då blev Torbjörn och Hugo vinnare.
 
Torbjörn Carlsson och Hugo Ahlén från Skövde GK vann B-klassen på målfoto.

Paret som var trea, 0,2 slag efter, var Stefan Gustavsson och Elisabeth Pettersson från hemmaklubben.

Det var också fem närmast hål-priser och dessa vanns av: Bo Krusell, Breviken, Simon Storm, Skövde, Elsie Isaksson, FGK, Jan Karlsson, FGK och Valon Bejtullahu, Lundsbrunn.
 
Många spelade dagen till ära i Sverigetröja.
 
A Lot Decoration ställde som vanligt upp med ett högklassigt prisbord.
 
Många jagade birdie på det mycket korta hålet nummer 9.
 
Det var en härlig mix av hemmaspelare och gäster i lördagens tävling.
 
På söndagen fortsätter Bergaveckan med Elgiganten & Bowlingställets Greensome, som också den har lockat 128 spelare (64 lag).

För resultatlista, se golf.se

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners