Se vår webbkamera LIVE Hem

Damlaget avancerade och herrlaget höll sig kvar

Årets seriespel för klubblag är avklarat. - Målet var att hålla sig kvar säger coachen för herrlaget


Varje år spelas seriespel för klubblag i Sverige i olika divisioner. Falköpings Golfklubb ställde upp med ett herr- och damlag. Damerna hade sin drabbning på Lidköpings Golfklubb. Division 2 västra innehöll 13 lag och Falköping ställde upp med de några av de vassaste tjejerna. Elin Odh, Ellen Andersson, Amanda Ingvarsson och Elin Ahlrik.

   Första dagen spelade Elin A och Ellen 74 slag på sin Foursomerond. Elin O och Amanda fick 80 på sin runda. Efter den starten låg Falköping på en bra 4.e plats, ledde gjorde Mariestad och det skiljde endast fyra slag. Lunch, skugga, återhämtning sedan var det dags för Bästboll. Ellen och Elin A gjorde en fantastiskt runda på 64 slag och även Elin O och Amanda gjorde en kanonrunda på 68 slag. Falköping tog ledningen med 7 slag och hade siktet på att hålla sig i toppen för att få klättra en division till nästa säsong.

   - Dag två fylldes med sol och värme återigen men denna dag hade vinden tilltagit säger Elin Odh och vi hade det tungt på Foursomen. Elin O och Ellen slutade på 82 slag och Amanda och Elin på 86. Tjejerna tappade en placering och låg delad tvåa, 8 slag efter ledande lag. Nu gällde det hålla i detta då de två bästa lagen skulle få bli uppflyttade till division 1. Dags för avslutande rond och singel. Elin A gick i mål på 85 slag, Amanda 78, Ellen 77 och Elin O 72.
   Av 13 lag blev Falköpingstjejerna tvåa och är därmed klara för division 1 nästa år.
Stort grattis tjejer och bra jobbat!

fr.v, Amanda Ingvarsson, Elin Odh, Elin Ahlrik, Ellen Andersson


Herrarna hade sin drabbning på Ulricehamns golfklubb och det hade utlovats strålande sol och varmt väder (som alla andra dagar), men de möttes första dagen av tät dimma och starten blev framflyttad 2h. Men väl igång spelades det Foursome där Peter Ingvarsson och Gustaf Wäpling gick i mål på 80 och Gustav Andersson och Gary Geszti slutade på 77. Efter den första rundan låg Falköping på delad 14:e plats av 17 lag på 157 slag. Ledde gjorde de på 138.
   Dagen fortsatte sedan som det hade utlovats, värme och strålande sol på Lassalyckan och det var dags för singelspel. Gustaf Wäpling gick på 82, Gary och Peter på 74 och 75. Gustav Andersson var nära banrekordet säger coachen Nicklas Carlgren, som hade en riktigt bra dag och slutade på 64 slag (par 71). 
   Dag 2 (fre 20/7) startade även den dagen med Foursome där Peter och Gustav A hade en bra runda på 70. Nu var det också dags för ytterligare en junior att få chansen. Johannes Lindström spelade med Gary och de slutade på 79. Omladdning av batterierna och energipåfyllnad, sedan var det dags för bästboll.
   Magnus Green kom in i matchen och spelade med Peter Ingvarsson och de fick 71 slag. Gustav A och Gary gjorde sin runda på 67.
Efter två dagar och 72 hål var det ytterligare en omgång kvar. Fyra stycken singelronder skulle spelas. Dessa singelronder var väldigt viktiga då 6 lag skulle åka ur division 1 och Falköping låg nära den gränsen.
- Målet var att hålla oss kvar i division 1 säger coachen Nicklas Carlgren. Och nog var coachen lite nervös när grabbarna kom in på sista hålet. Johannes Lindström gjorde en bra runda på 80, Peter Ingvarsson 78, Gary Geszti 77 och Gustav Andersson gick -1 (70). Det räckte.
Falköping höll sig kvar och är nöjda med sin insats.

Start jobbat hela laget, mot nya mål 2019!
fr.v Peter Ingvarsson, Gary Geszti, Magnus Green, Johannes Lindsström, Gustaf Wäpling, Gustav Andersson och coachen Nicklas Carlgren 

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners