Se vår webbkamera LIVE Hem

Bästa laget vann Mejeridubbeln

Det rådde ingen tvekan om att det var bästa laget i fältet som vann förstapriset i A-klassen när det på lördagen var dags för den andra upplagan av Falköpings Mejeris Septemberdubbel.

Förvisso vinner väl nästan alltid det för dagen bästa laget en golftävling, men den här gången stämde uttrycket "bästa laget vann" extra bra, då vinnarna Gary Geszti och Sandra Krantz endast hade 5,8 slag i spelhandicap och svarade för en kanoninsats.
 
Pristagarna i A-klassen.

Paret gick alltså på 67 slag brutto (fyra slag under banans par) och efter avdrag blev det så 61,2 slag netto.
Detta var det ingen som var i närheten av att kunna matcha, segermarginalen blev alltså hela sex (!) slag. Snacka om knockoutseger!
 
Gary Geszti och Sandra Krantz tog hem A-klassen.

Fjolårsvinnarna i B-klassen, Ulric och Jakob Dittmer, knep andraplatsen på 67,2 slag, samma notering som tredjeplacerade Kjell-Åke och Sofia Sandén hade.

I B-klassen hände något mycket märkligt. Paret som vann en i det närmaste överlägsen seger på 64,6 slag, Ferdinand och Florica Weihrauch, fick nämligen en mardrömsstart, då de tog fel på spelform på sitt första hål (hål 1), vilket gav pilktslag och en tråkig 10:a på scorekortet.
 
Ferdinand och Florica Weihrauch tog hem B-klassen.
 
Men därefter gick det alltså som på räls för makarna Weihrauch, som kunde ta emot förstapriset ur handen på Falköpings Mejeris försäljiningschef Patrick Kunst.

Två av klubbens veteraner Kurt Stomberg och Torgny Carlsson, kom tvåa på 67,4 slag, medan Mats Ekman och Birgitta Eklund knep "bronset" på 69,2 slag, samma resultat som fjärdeplacerade Lennart och Ingbritt Andersson från Lidköpings GK.
 
Pristagarna i B-klassen. Ferdinand och Florica Weihrauch samt Mats Ekman och Birgitta Eklund saknas.

Det som var lite unikt med denna tävling var att det lottades ut (!) en helost på 13,5 kg till ett värde av nästan 2 000 kronor. Det gjorde att de flesta stannade över prisutdelningen (det var för övrigt fyra mycket högklassiga utlottningspriser) och lyckliga vinnare av helosten blev Lidköpingsgästerna Anders Dahlgren och Tommy Hagström.
 
Vinnarna av den utlottade helosten, Anders Dahlgren och Tommy Hagström från Lidköpings GK.

112 spelare (56 lag) kom till start i denna tävling, som innehöll nio hål irish greensome och nio hål greensome).

Resultat, Falköpings Mejeris Septemberdubbel:
(9 hål irish greensome, 9 hål greensome)

A-klassen:
1) Gary Geszti/Sandra Krantz 61,2 slag netto, 2) Ulric Dittmer/Jacob Dittmer 67,2 3) Kjell-Åke Sandén/Sofia Sandén 67,2, 4) Fredrik Åkermark/Thomas Ahlqvist 68,4, 5) Viktor Bolinder/Oskar Gegerfeldt 68,8.

B-klassen: 1) Ferdinand Weihrauch/Florica Weihrauch 64,6 slag netto, 2) Kurt Stomberg/Torgny Carlsson 67,4, 3) Mats Ekman/Birgitta Eklund 69,2, 4) Lennart Andersson/Ingbritt Andersson, Lidköpings GK 69,2, 5) Eva-Lotta Standar/Niklas Standar, Skövde GK 71,4.

Övriga resultat på golf.se

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners