Se vår webbkamera LIVE Hem

2 Distriktsmästare och en serielagsvinst

Första helgen i september spelades seriespelsfinal för våra serielag som kvalificerat sig bäst under grundomgången. Samtidigt gjordes det också upp vem som skulle bli DM-sergare i varje ålderskategori. Falköping fick två individuella vinnare.
Vi börjar med att berätta om de framstående individuella resultaten i DM.
Damer 30 spelade på Hulta Golfklubb där Christine Lennerö vann på 75 slag, två slag före Maria Blomqvist från Borås.

Christine Lennerö

I H50-klassen var det ännu jämnare, men vi kan stolt meddela att Falköpingsspelaren Jonas Widing vann med ett slag, 74 på Läckö GK. Peter Ingvarsson hamnade på en 8:e plats på 77 slag, så då förstår själva hur jämt det var i toppen.

Jonas Widing

Karin Almqvist tog en 3:e plats i D50 på Hulta.
Mikael Josefsson blev bäst i H40 av Falköpingsspelarna på Billingen med en 6:e plats.
Jörgen Thorell blev den mest framåstående Falköpingsspselaren i Herrljunga och H60 på en 7:e plats.
Bosse Björklund hamnade på pallplats i h70 på Vara med 81 slag, en fin 3:e plats. På samma klubb spelade också H75 där Arne Berggren blev 6:a.

Stort grattis Christine och Jonas till segrarna!

Men det var ju också seriespelsfinal denna dag för våra åldersseriespel.
H40 spelade på Billingens Golfklubb. Falköping var seriesegrare under säsongen men slutade i finalen på en 4:e plats (312 slag) 21 slag efter segrande Knistad.
H50-laget drog till Läckö för att göra upp men fick se sig besegrade av Ekarnas GK som vann på 314 slag, och Lidköpings GK på 315 slag. Falköping blev 3:a på 325 slag.
H60-laget spelade sin final på Herrljunga golfklubb och slutade på en 6:e plats.
H70-laget spenderade sin dag på Vara-Bjertorp och slutade där på en 6:e plats.
Vårt D70-lag färdades den 1 september mot Borås Golfklubb för att göra upp om vilket lag som var bäst i Västergötland. Falköpingsdamerna som enligt de själva inte trodde att de skule ha chans på att vinna höll ihop det och kan nu titulera sig som bästa D70-laget i Västergötland.
När vi ändå håller oss i Boråsområdet kan vi meddela att D30-laget som också vann säsongens seriespel skulle spela finalen på Hulta Golfklubb. Det blev en match mellan Falköping, Borås, Hulta, Ekarna och Lidköping. De fick dock se sig besegrade av Borås som vann på 238 slag. Falköping slutade på tredje plats strax efter Lidköping (252) på 259.

Strort grattis D70-laget till segern! 

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners