Se vår webbkamera LIVE Hem

81 spelare i gökottegolfen

81 spelare kom till start i säsongens första tävling på Falköpings Golfklubb. Det handlade om årets upplaga av den traditionella gökottegolfen med gemensam start redan tidigt på morgonen. I ett strålande vårväder nådde många fina resultat.

Det var förvisso en aning kylslaget, ja till och med lite frostigt, när starten för gökottegolfen gick klockan 06.00 på fredagsmorgonen, men trots det njöt de 81 spelarna av en underbart vacker morgon.

Många av spelarna spelade dessutom bra golf. Den som imponerade mest var vinnaren av B-klassen, nämligen Martin Lidén, som uppnådde det fina resultatet 66 slag.
Ytterligare två spelare i B-klassen kom under 70 slag, nämlign Stefan Pantzar och Peter Erikson.

I A-klassen var det endast en spelare som gick på handicap, alltså 72 slag, och det var Ingvar Larsson, som vann ett slag före Fredrik Lidberg och Torbjörn Johansson.

– Det här var en skön start på säsongen. Spelet stämde bra hela vägen för mig, det var endast på hål nr 4 som jag gjorde bort mig lite. Trots ett bra utslag blev det en dubbelbogey, alltså sex slag, sa Ingvar Larsson efteråt.

I C-klassen blev det kvinnlig seger, detta genom Margareta Ungh, som med sina 75 slag förvisade Joakim Fritzson till andraplatsen. Den sistnämnde hade också 75 slag, men Margareta vann i egenskap av lägre handicap.

Totalt sett var det en mycket bra tävling och det rådde ingen tvekan om att deltagarna tyckte att banan är i ett för årstiden mycket bra skick.

Pristagarna i årets gökottegolf.

Härnäst blir det en partävling på klubben den 10 maj, Golfresan On Tour. Och redan på söndag är det som bekant start för den emotsedda FT-ligan.

– Härligt att säsongen är igång på allvar. Det känns verkligen att det blåser positiva vindar på klubben för dagen, summerade tävlingsledaren Peter Fritzson.

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners