Se vår webbkamera LIVE Hem

Kanonväder men ingen gökSå har då årets tävlingssäsong kommit igång. Första maj har av tradition varit startdatum för säsongens klubbtävlingar. Så också i år. Av tradition har årets första tävling varit en flaggtävling. Så inte i år. I stället var det gökottegolf med första start klockan sex på morgonen. Ett sjuttiotal mer eller mindre morgonpigga och spelsugna deltagare vandrade i den kylslagna morgonväkten till sina respektive starttees för att invänta startsignalen. Frosten nöp i grästopparna men ett och annat toppat utslag svedde gräset följda av osande kommentarer. Hur de lät vill ni inte höra. 
Vare sig jag eller någon annan hörde någon gök. För min del blev det galet nöd. Puttern var iskall och tinade inte ens upp när solen slösade sina strålar över hela Berga och temperaturen steg till sommarnivåer och gjorde Gökottegolfen och därmed tävlingspremiären till en lysande golfupplevelse.

 

Gemensam start, så kallad Shot gun, är något som kommer att användas i flera klubbtävlingar. Det har många fördelar. Först och främst blir de allra flesta kvar till prisutdelningen och för det andra så blir det en glad och gemytlig samvaro i klubbhuset efter tävlingen. Man går inte direkt från bilen till första tee och man går inte direkt till bilen efter man hålat ut på 18:e green. Gemensam start är bra för klubben, det är bra för tävlingsdeltagarna och det är bra för krögaren. Allt detta tillsammans stärker klubbandan och en stärkt klubbanda är något som vi var och en både kan och behöver bidra till.

 

Reflexioner

Bergabanan är nu städad och fin inför den nya säsongen. Lite för städad på vissa områden enligt gällande naturvårdsplan. Worktouren gör ett enastående gott och viktigt jobb och är värda många lovord för sina insatser. Men - som Tony Erwing i Let`s dance brukar säga - det har blivit lite för mycket rensningar i vissa områden. Klubben har en än så länge gällande miljö- och naturvårdsplan där 18-hålsbanan är indelad i ett antal skötselområden. Den planen bör gälla tills en ny plan fastställts. Att ge sig på skärmen utmed 13:e hålets högersida strider mot planen och har ocks tagit bort hålets fina rumskaraktär. Det enda som borde tagits bort är de grenar som växte ut över ruffen och som kunde skada traktorhytterna.

 

Njut av den vackra Falbygdsnaturen och var rädd om den - en natur i vilken golfbanan är gäst, inte tvärtom ! Spela och gläds över att vi har en hel säsong framför oss !

 

Yngve Pettersson

informationskommittén
GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners