Se vår webbkamera LIVE Hem

OBS! Anmäl er till årets mest annorlunda tävling!!

Det blåser som bekant nya vindar när det gäller tävlandet på Falköpings GK den här säsongen.

Syftet är att få så många som möjligt att upptäcka glädjen, spänningen och utmaningen med att tävlingsspela, om än i lite mindre och inte så allvarliga sammanhang.

FT-ligan är ett exempel på detta.

Nu kommer nyhet nummer två under 2009, nämligen 12-timmarsgolfen lördagen den 15 augusti.

- Det är säkert många som minns klassiska 24-timmars på skidor i Falköping för ett antal år sedan. Nu har vi ställt in siktet på att i ett lite längre perspektiv försöka göra något liknande, fast i golf. Dock känns det lämpligt att börja med en minivariant första året, säger Peter Fritzson, klubbchef.

Hur går då 12-timmars i golf till?

Jo, man samlar ihop ett lag, bestående av allitfrån 2 till valfritt antal deltagare, kanske kan 5-10 stycken spelare per lag vara lämpligt.

Man döper sitt lag till ett namn och anmäler det snarast till kansliet på klubben.

-12-timmars är en tävling för alla, alltifrån yngre barn till mor- och farförälrdrar. Man kan spela precis så många hål man vill per person och delta så många gånger man vill under de 12 timmarna, säger Peter.

För att riktigt unga spelare skall kunna delta i denna STAFETT, där det går ut på att hålla igång sitt lag under 12 timmar, kan man byta spelare i laget vid följande "stationer": Mellan hål 6 och 7, mellan hål 9 och 10, mellan hål 12 och 13 samt givetvis mellan hål 18 och 1. Alla spelare deltar med sitt eget handicap och lagets scorekort lämnas in efter varje varv så att en liten resultatredovisning kan följas vid klubbhuset.

- Vi vill dock betona att detta inte är någon egentlig tävling, utan en social aktivitet med betoning på golfkul och samvaro över gränserna. Givetvis kommer vinnande lag att hyllas, men i övrigt LOTTAS alla priser ut, betonar Peter Fritzson.

Så till den stora knorren med tävlingen: De sista tre timmarna (cirka) kommer det, med anledning av mörkret, att spelas MÖRKERGOLF, en variant som har genomförts med bra resultat vid junioravslutningen på klubben de två senaste säsongerna.

- I mörkergolf använder man en självlysande boll, vi har självlysande flaggpinnar i hålen på green, marschaller vid utslagsplatserna och man spelar bara korthål. Detta tror vi blir pricken över i:et denna kväll, då vi hoppas på bra väder och gemytlig stämning runt grillen m m vid klubbhuset, säger Peter Fritzson.12-timmars startar klockan 12.00 lördagen den 15 augusti och avslutas vid midnatt.

ANMÄLAN SKALL VARA GJORD (LAGNAMN + LAGLEDARE) SENAST SÖNDAG DEN 9 AUGUSTI!!

Hjärtliga välkomna!!


GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners