Se vår webbkamera LIVE Hem

Golfkul avslutades för säsongen

Under fredagskvällen avslutades årets upplaga av Golfkul på Falköpings GK.

– I år har 36 barn i åldern 6-8 år varit med och det har varit mycket lyckat från början till slut, säger ledaren Anna Johansson.

Golfkul startade vecka 20 i våras och efter att deltagarna hade varit samlade vid fyra tillfällen blev det sommaruppehåll. Sedan har det varit tre nya samlingar efter semestern.

– Det är tur att banan är avstängd för juniorträning på fredagar. Annars hade vi aldrig kunnat ta emot så här många barn i Golfkul, berättar Anna.

Golfkul är ingen golfutbildning i ordets egentliga mening.

– Nej, det är precis som namnet antyder bara en kul aktivitet med inslag av golf. Det är betydligt mer lek än träning, säger Anna.

När barnen blir 9 år är de för stora för Golfkul. Då är det dags att gå en gröna kortet-kurs för barn och börja spela golf ”på riktigt”.

– Har man genomgått Golfkul så har man mycket gratis när det är dags att ta grönt kort, fortsätter Anna Johansson.

Under ledning av Anna samt ett antal engagerade föräldrar avslutades nu 2009 års Golfkul under fredagskvällen och en sak är säker, vädret kunde ha varit bättre. Det var bara 11-12 grader i luften och det både regnade och blåste.

Ändå syntes det tydligt att barnen tyckte att det var jättekul att få chansen att utmana sina föräldrar på de olika stattionerna som hade iordningställts runt klubbhuset.

– Säsongen har totalt sett varit jättebra för deltagarna i Golfkul, summerar Anna Johansson belåtet.
Instruerar. Anna Johansson med barnen i Golfkul runt omkring sig.

Puttning. Ett spännande moment för barnen i Golfkul.

Mycket folk på avslutningen. Föräldrar och barn i Golfkul 2009.

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners